Litvínov z posledních pěti vzájemných zápasů dokázal na svým pátečním soupeřem uspět celkem čtyřikrát. V letošní sezóně Verva v úvodním zápase nového ročníku Tipsport extraligy uspěla na ledě Zlína v poměru 4:2 po brankách Jarůška, Estephana, Straky a Zdráhala. Pátečním zápasem odstartuje druhá čtvrtina základní části. 

Naváží chemici na nedělní výhru? 

Litvínov v neděli s karlovarskou Energií poprvé uspěl na svém ledě s plným bodovým ziskem. Dvěma góly se o vítězství 4:3 zasloužil střelec Richard Jarůšek. Verva se dlouhodobě doma trápila a právě s Vary konečně prolomila domácí smůlu. V pátek se Zlínem se bude snažit na vítězství navázat. "Soustředili jsme se na to každý domácí zápas, ale bohužel nám to nevycházelo. I dnes jsme se nakonec strachovali až do konce, ale doufám, že se od toho odrazíme. To si ale říkáme po každém zápase a pak nic. Musíme se daleko více na ty věci zaměřit a pokračovat v tom," říkal po nedělním utkání Jarůšek. 

Výhra mohla litvínovské hráče těšit, ale závěr zápasu to byl opět infarktový, kdy si domácí nechali téměř smazat pohodlný náskok. "V první řadě jsme rádi, že jsme konečně zvítězili na domácím ledě. Na začátku jsme sice dostali dvě přesilové hry, ale vůbec jsme s nimi nenaložili dobře, dokonce bych spíš řekl, že nás to vyhodilo z konceptu než pomohlo. Podstatné bylo, že jsme se ve druhé třetině zlepšili, měli jsme šance, které se nám nepodařilo proměnit. Energie byla stále nepříjemným soupeřem, zaměřili jsme se na to, abychom je nepouštěli do přečíslení, protože v tom jsou Karlovy Vary silné. Důležitá byla třetí třetina, ve které jsme odskočili na tři góly, ale zbytečnými fauly jsme si utkání zkomplikovali. Do kabiny patří pochvala za to, jak bojovali, ale příště si musíme výsledek víc hlídat," hodnotil zápas s Vary hlavní trenér Vervy Vladimír Országh. 

Zlín se utápí v krizi

Berani neprožívají ideální vstup do sezóny. V první čtvrtině nevyhráli ani jeden zápas za tři body. Jedinou výhru zaznamenali na ledě Liberce v prodloužení. Jejich série proher trvá už osm zápasů v řadě. Zlínu nepomohl ani impulz v podobě výměny trenéra. Do realizačního týmu se zapojili i klubové legendy Petr Čajánek a Petr Leška. „Pomůžu jako konzultant sportovních záležitostí kolem hráčů a jsem k dispozici pro vedení klubu i trenérský tým v případě potřeby hokejového dění kolem prvního týmu. Domácí zápasy budu pravidelně sledovat mimo dění střídačky a své poznatky sdělím trenérskému štábu. Na druhou stranu nechci trenéry zahltit spoustou vět, sdělím jim zásadní informace," říkal Leška o nové spolupráci. 

V posledním zápase Berani předvedli zlepšený výkon, ale na pražskou Spartu to stejně nestačilo. Pražané vyučili domácí z produktivity a zvítězili 4:1. "Hodnotí se mně zápas těžce, neboť na naší hře bylo velké nasazení, výkon a další věci, které jsme klukům za tu krátkou dobu dali. Hrál proti nám velmi kvalitní soupeř, Sparta má obrovskou kvalitu a vypracovala si řadu šancí. Určitě jsme nebyli bez šance na bodový zisk, ale při naší žalostné koncovce si nemůžeme dovolit inkasovat lehkovážností druhý gól. Tento okamžik rozhodl zápas a dále nevyužitá dlouhá přesilovka pět na tři. Bohužel zkušení borci špatně vyhodnotili situaci a nepodrželi slibný stav 1:1. Hodně to mrzí, protože diváci přišli, perfektně fandili a my je tímto zmrazíme," říkal smutně po posledním utkání trenér Zlína Luboš Jenáček.

Dokáže Litvínov porazit Berany i podruhé v nové sezóně a naváže tak na nedělní domácí vítězství?