Přijdou ustálené výsledky?

Po nástupu Vladimíra Růžičky Verva kolísala ve výkonech, pomyslnou korunou byly tři prohry v řadě. Pravda, chemici vždycky padli o jedinou branku. V posledním utkání se předvedli na ledě Karlových Varů. Skóre se měnilo už po deseti minutách, kdy slavil produktivní Estephan. V dalších chvílích padly další dva góly. Jeden na straně Litvínova, další zaznamenali domácí.

Fanoušci čekali na další zásahy až do třetí části hry. Nejdříve překonal Habala Zdráhal, poté se nevybíravě prosadil Černoch. Přestože Verva vyhrála, trápila ji nedisciplinovanost. Chemici si připsali čtrnáct trestných minut, ani jednou však v oslabení neinkasovali, což je bezpochyby pozitivní.

„Jsme rádi, že jsme tady uhráli body,“ začal hodnocení Růžička, který po zápase s Olomoucí měl k týmu důraznou promluvu. „Dnes mužstvo ukázalo, že umí bojovat a pracovat,“ chválil své svěřence. „Výborný výkon brankáře,“ smekl klobouk před Denisem Godlou, který v posledních zápasech drží Litvínov nad vodou.

Ten byl v centru dění především při druhém zásahu Karlových Varů. Černoch totiž vydoloval kotouč zpod Godly a zaznamenal branku. „Nevím, jestli měla branka platit, ale určitě si celou situaci rozebereme na videu,“ vydal ze sebe maskovaný muž bezprostředně po zápase. „Pro nás jsou to důležité body, protože hodně zápasů jsme si prohráli prakticky sami,“ odvětil na adresu získaných bodů.

V litvínovské brankovišti vládne právě Denis Godla, slovenský gólman odehrál už 25 zápasů, v nichž inkasoval 64 branek. Jeho mladší kolega Šimon Zajíček se objevil v brankovišti čtyřikrát, z toho sedmnáctkrát lovil puk ze své sítě.

Hlavně vyhrát!

Berani si dokázali v posledních zápasech vyšlápnout na favority. Jejich sílu okusil Třinec či Sparta. Naposled se ale překvapení nekonalo, protože Zlín přivítal na svém ledě rozjeté Pardubice. Dynamo potrestalo první přesilovku rychlým gólem. Ve druhé třetině domácí dvakrát inkasovali, jednou dokonce ve vlastní přesilovce. Potupnou nulu ze skóre vymazal Kubiš, to bylo od Beranů všechno. Poslední slovo měli hosté, kteří zásluhou Nakládala zvítězili 4:1.

„Rozhodla naše velmi špatná hra v přesilovce, kdy místo, abychom si pomohli, tak jsme inkasovali,“ rozhovořil se Luboš Jenáček. „Pardubice, které mají velmi kvalitní, ofenzivní tým, hru poté již kontrolovaly,“ pochválil soupeře. „Za stavu 0:3 se zápas proti podobně kvalitnímu soupeři těžko otáčí,“ zpytoval Jenáček svědomí.

„Zase máme nůž na krku, musíme pokračovat ve výkonech, které v poslední době předvádíme,“ řekl nešťastně útočník Antonín Honejsek. „Litvínov hraje bojovný hokej se zabezpečenou obranou, takže bude potřeba, abychom využívali přesilovky a proměňovali šance,“ hledá recept na severočeský tým. „Věřím, že začneme vyhrávat a dostaneme se z této špatné situace,“ burcuje své spoluhráče forvard Petr Sedláček.

Zlínský brankářský tandem tvoří Libor Kašík a Daniel Huf. Více zápasů má první jmenovaný, odehrál totiž 19 utkání, v nichž inkasoval 62 gólů. Jeho kolega má o devět střetnutí méně, za svá záda pustil 28 střel.