Utkání hrané o druhou adventní neděli začalo zhurta, po deseti minutách pálil přesně Estephan. Útočníkovi nahrával Baláž, jenž navázal na svůj gól z předchozího kola. Krátce nato slavil Kudrna. Energetici se nehodlali vzdát, protože reakce přilétla z hole Koblasy. Skóre se nakonec měnilo až v závěrečném dějství, kdy tři body vystřelil Litvínovu Zdráhal. V 56. minutě korigoval stav zvláštním zásahem karlovarský Černoch.

Díky dobrému vstupu jste získali cenné body…

Pro nás jsou to důležité body, protože hodně zápasů jsme si prohráli prakticky sami. V utkání s Olomoucí jsme neudrželi vedení, takže jsem rád, že se to dnes povedlo.

Jak vidíte situaci okolo branky Černocha?

Vyrazil jsem kotouč, zároveň přede mnou zabrzdil a měl jsem sníh ve tváři. V té chvíli jsem puk ztratil. Trochu do mě vletěl, sice nechtěně, ale nadzdvihnul mě. Nevím, jestli měla branka platit, ale určitě si celou situaci rozebereme na videu.

V závěru hrála Energie v šesti, byly to těžké vteřiny?

Bylo to náročně, dnes jsme měli několik oslabení. Ty jsme ale zvládli dobře a skoro k ničemu jsme je nepustili. Sice několikrát vystřelili, ale zvládli jsme to a jsme rádi za tři body.

V dalším kole čeká Vervu Zlín. Jak bude probíhat příprava?

Liga je vyrovnaná a každý soupeř má svou kvalitu. Zlín v posledních zápasech získává body proti silným týmům, takže hokej hrát určitě umí. Musíme zabrat a přivézt důležité body.