Verva nezvládla útok na nejlepší desítku

Chemikům se závěr základní části povedl náramně, sladkou tečku v podobě výhry ve Zlíne však Verva nepřidala. Prohra 3:0 s Moravany tak znamenala, že se černožlutý celek podívá do předkola play-off z 11. příčky. „Zápas se mně hodnotí špatně, neboť jsme tahali za kratší konec. Domácí byli více agresivnější, šli si za výhrou více než my. Je to škoda, neboť jsme se mohli posunout v tabulce výše," hodnotil nepovedené utkání Vladimír Országh.  Pokud by Litvínov zvítězil, radoval by se z postupu hned z osmé příčky. „Vyhráli jsme šest zápasů za sebou v nabitém programu a dnešní zápas mohl být vyvrcholením této úspěšní série. Mrzí nás to, ale utkání jsme nezvládli. Zlín vyhrál zaslouženě," dodal slovenský lodivod.

Fantastická forma v závěru však může Litvínovu pomoci i z psychické stránky. Chemici během své série bez ztráty bodu porazili Třinec, Spartu i Mladou Boleslav, tedy první tři týmy extraligové tabulky. Velký podíl na tom mělo nestárnoucí úderné duo Hübl-Lukeš - první jmenovaný zakončil základní část na šestnáctém místě v celkovém bodování s 37 body (14+23). V těsném závěsu zůstali Patrik Zdráhal (12+22), Richard Jarůšek (18+14) a právě František Lukeš (12+20)

Litvínov je černý kůň play-off, hlásí útočník Mountfieldu Radek Pilař

Ačkoliv se Hradci Králové podařilo postoupit ze skvělé šesté příčky, závěr sezóny byl spíše rozpačitý. Z posledních pěti utkání základní části Mountfield hned třikrát nebodoval. V posledním utkání si nicméně poradil s karlovarskou Energií, kterou deklasoval 6:1. „Jsme rádi za vítězné utkání, před tou nadstavbou. Trochu jsme si spravili chuť po třech porážkách. My jsme dnes proměňovali šance, padaly nám tam góly, a proto jsme dnes vyhráli takovýmto rozdílem," hodnotil utkání trenér David Kočí. 

Zároveň si je však Mountfield vědom litvínovské formy, která byla v závěru extraligy nejlepší ze všech čtrnácti celků. „Osobně jsem si přál spíše Vary nebo Olomouc. Vzhledem k posledním výsledkům je pro mě právě Litvínov černým koněm play off. Je to soupeř, který když se dobře vyspí, nám může nasázet šest gólů. Jsou hokejoví a trochu nevyzpytatelní. Bude to taky o nás, budeme chtít navázat na poctivou práci směrem dozadu a pohlídat si jejich nejlepší hráče," zmínil se o vyhlídkách do předkola útočník Mountfieldu Radek Pilař.

Vzájemné zápasy jednoznačně ve prospěch Východočechů

Mountfield i Litvínov se utkali v základní části Tipsport Extraligy tradičně čtyřikrát, výsledek je však velmi jednoznačný. Východočeši zvládli všechna čtyři utkání vyhrát (4:2, 4:1, 3:1, 3:2) a nedovolili Litvínovu zisk jediného bodu. Velmi podobná je statistika posledních deseti vzájemných zápasů, ve kterých se Mountfield radoval z výhry hned osmkrát a Chemici získali pouhých pět bodů. 


První dva zápasy na ledě Hradce

Jelikož byl Mountfield lépe umístěným celkem po základní části, výhodu domácího prostředí budou mít v prvních dvou zápasech právě Východočeši. První utkání je na plánu ve středu 10. března od 17:00, druhé utkání o den později (čtvrtek 11. března) od 18 hodin. Utkání bude možné sledovat na tradičních vysílacích platformách.