První třetině vám vyšla, ale poté to byl boj, jak hodnotíte zápas?

S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni byli, ale s předvedenou hrou ne. Měli jsme tam v zápase nějaké výhrady k naší hře a věděli jsme, že musíme hrát lépe. Ve druhé třetině jsme dostali gól a začali jsme mít strašnou paniku všude. Přišlo vyrovnání, které nám moc nepomohlo, ale naštěstí jsme to nějak zvládli a dali jsme gól navíc. Jsme rádi za vítězství, ale hra nebyla vůbec podle našich představ.

Co se stalo ve druhé třetině, kde jste hráli oproti první jako den a noc?

Bylo to poté trochu důraznější v kabině a nelíbil se nám náš výkon. Nelíbila se nám ani první třetina, takže z naší strany to nebyl dobrý zápas a můžeme být rádi, že nám ve druhé třetině nedali ještě jeden gól, protože by se tam mohl zlomit zápas. Pak už bychom to těžko v naší psychické pohodě otáčeli. Na druhou stranu bylo super, že jsme byli pořád v zápase, ale druhá třetina nebyla vůbec dobrá. Třetí třetina byla jednoduše ubojovaná a se štěstím jsme vyhráli.

Jak si spokojený se svým příspěvkem do zápasu?

Gól potěší každého hráče, ale já už ve své situaci nemyslím na to, kolik mám bodů a jestli gól nebo nahrávku. Má práce v týmu je jiná. Potěší to a věřím, že mi to pomůže do nějaké psychické pohody. 

Měli jste hodně střel, ale těch šancí v závěru už moc nebylo...

Nebylo to ideální, nevím proč, ale doma hrajeme v nějakém stresu. Doma musíme zápasy zvládat, tuto sezónu je nezvládáme a položíme se z každého gólu. Hodně zápasů jsme měli dobře rozehraných o dva nebo o tři góly. Nakonec z toho bylo vždy drama nebo nám to uteklo. Bohužel se nám doma nehraje dobře a budeme to muset zlepšit. Dostat se psychikou někam jinam, protože jsme strašně labilní. Každá nepovedená situace nás hrozně sráží. 

Celý rozhovor s Františkem Gerhátem: