Souboje mezi Litvínovem a Pardubicemi bývají velmi vypjaté, oba týmy na sebe narazily zatím třikrát. První zápas dopadl lépe pro Východočechy, ti zásluhou Mikuše zvítězili 2:1, odveta na litvínovském ledě znovu vyzněla pro Pardubice. I na ZS Ivana Hlinky slavil Mikuš, který si připsal rozhodující nájezd. V rámci 34. kola narazila Verva na Dynamo znovu, lednové utkání skončilo jednoznačně. Za chemiky otevřel skóre Balinskis, poté Litvínov nastřílel čtyři branky v závěrečném dějství a byla z toho výhra 5:0.

Potřeba bodů

Body jsou vzácná komodita, které Litvínovu aktuálně nedostává. Verva čeká na výhru v základní části téměř tři týdny. Aktuálně má na kontě čtyři prohry v řadě, což není před vyřazovacími boji ideální. Tým Vladimíra Országha naposledy padl s hradeckým Mountfieldem. Prohra byla velmi hořká, protože přišla po solidním výkonu.

Severočeši měli rozpačitý vstup do utkání, dvakrát totiž slavil někdejší chemik Filip Pavlík. Na začátku druhé třetiny se podílel i na Koukalově brance. Litvínov zaostával pouze výsledkově, byl totiž mnohem aktivnějším týmem a soupeře jasně přestřílel. První gól černožlutých měl na svědomí Aaron Irving, svého kolegu napodobil ve třetí dvacetiminutovce Ščotka. Litvínov měl v závěru velké šance, ale kýžená branka se nedostavila.

„Na jednu stranu nemáme žádné body, na druhu jsme neodehráli vůbec špatný zápas,“ řekl otevřeně Vladimír Országh. „Soupeř nás vytrestal. Za stavu 0:3 mužstvo šlapalo, šlo si za dobrým výsledkem,“ přibližoval průběh utkání. „Dotahovali jsme, ale nakonec jsme na body nedosáhli,“ dodal hořce.

Po utkání skončil u mikrofonů i obránce Patrik Deml. Také on viděl zápas podobnou optikou jako šéf litvínovské střídačky. „Chtěli jsme se od tohoto zápasu odrazit,“ litoval obránce, který má zkušenosti i se zámořským hokejem. „Máme před sebou sedm zápasů ve dvou týdnech, a tak musíme myslet dopředu,“ řekl jasně.

V brance Vervy se střídají dva gólmani. Nepsanou jedničkou je Slovák Denis Godla, záda mu kryje mladík Šimon Zajíček. Oba spojuje netradiční statistika, litvínovský tandem má na svém kontě dva kanadské body za dvě asistence.

Důrazný direkt

Pardubické Dynamo začalo pošilhávat po šestém místě, které by hráčům zajistilo lepší výchozí pozici do předkola play-off. Východočeši dokonce vyhráli třikrát v řadě, sluší se dodat, že dokázali přetlačit i silný Hradec Králové. V rámci 46. kola ale narazili na Třinec, na tým, který aktivně bojuje o nejvyšší místa v tabulce.

Utkání podle toho vypadalo. První gól přišel v 9. minutě, když rozvlnil síť Miloš Roman. Stejný hráč otevřel gólový účet ve druhé třetině. Parametry exhibice mělo utkání po trefě Marcinka. Vývoj zápasu poznamenalo vyloučení Kosticyna, který dostal osobní trest za tvrdý faul. Dynamo v oslabení překvapilo, ruce nad hlavu zvedal Poulíček. V dalších minutách převzal dirigentskou hůlku Třinec. Oceláři se prosadili celkem třikrát a jasně Pardubice přehráli. Nic na tom nezměnila ani pardubická trefa v závěru utkání.

„Dnes se nám zápas absolutně nepovedl,“ začal s hodnocením Richard Král. „Třinec využil většinu svých šancí, pak už je to s takovým soupeřem těžké,“ pokračoval. „Prostě dnes byl den blbec, to se stává a my to musíme hodit za hlavu,“ okomentoval upřímně vysokou prohru. „Za dva dny máme další zápas, tak se v tom nesmíme moc utápět,“ vypověděl upřímně.

Ani jeden brankář Dynama zatím neokusil, jaké to je podílet se na gólu asistencí. Ruský brankář Konstantin Barulin ale málem rozvlnil síť. Během utkání s Motorem zkusil trefit prázdnou branku, jeho pokusu však chybělo několik málo centimetrů.