O soupeři

Baník má úvodní přípravné utkání za sebou. V úterý změřil síly s karlovarskou Energií. Baníkovci nastoupili do zápasu v plné sestavě, což nakonec přineslo své ovoce. Sokolov porazil Karlovy Vary na nájezdy. Autorem vítězného gólu se stal Jan Pohl.

Před sezonou se do Baníku vrátil Matěj Zadražil. Na dalším působení se dohodl Marek Švec, jenž se na západ Čech po ročním hostování v Prostějově. Z karlovarských řad posílil tým Sokolova Martin Osmík, na hostování se k týmu připojil obránce Martin Weinhold. Tým je posílen také z juniorských řad, a tak bude dres Baníku oblékat nejlepší obránce juniorské extraligy Tomáš Tomek nebo Petr Ton ml., oba do týmu přišli ze Sparty.

Naopak z hornického města odešel obránce Jan Strejček, jenž bude nastupovat právě za Litvínov. Do Šumperka pak zamířil Patrik Kadeřávek a Adam Křemen. Barvy Chomutova bude nově hájit Vít Seemann. Dále tým opustil Vítězslav Bílek a Daniel Přibyl

Z domácí kabiny

U chemiků došlo k relativně velkým změnám. Post trenéra zůstal neměnný a u A-týmu je nadále Vladimír Růžička, jenž se stal lodivodem v průběhu loňské sezony. Ke změně došlo na pozici asistenta trenéra Václav Sýkora sekl s hokejem a na pozici asistenta jej vystřídal Karel Mlejnek. Litvínovský dres po čtrnácti sezonách v řadě svlékl kapitán Viktor Hübl spolu se svým dvojčetem Františkem Lukešem. Z útočných řad se dále Verva rozloučila s Richardem Jarůškem a Františkem Gerhátem. Ze zadáků už nebude litvínovský dres oblékat Uvis Balinskis, Aaron Irving, Marek Hrbas Matěj Stříteský

Naopak vedení klubu uplatnilo opce na Lukáše Stehlíka, Přemysla Svobodu, Ondřeje Baláže, Šimona Zajíčka, Daniela Koláře a Pawla Zygmunt. Roční smlouvu s opcí získal Nicolas Hlava, jenž se hlavním lodivodem zná z působení v Chomutově. Novou smlouvu si vybojoval v loňské sezoně Jiří Fronk. Obranné řady pak posílil Radim Šalda a Kristaps Zile. Útoku bude nově k dispozici Jindřich Abdul se Šimonem Stránským. Vedení Litvínova nadále hledá posily.