Litvínov má za sebou již tří přípravná klání, ze kterých vzešel dvakrát vítězně. Posledním sokem se stali kladenští Rytíři v čele s Jaromírem Jágrem. Kladno přivezlo téměř kompletní sestavu, ve které nechyběli nové tváře. Domácím se podařilo otevřít skóre ve 26. minutě zásluhou Lukáše Stehlíka. A ve 32. minutě dal pomyslnou třešničku svému prvnímu startu v dresu Litvínova Giorgio Estephan, když zajistil Vervě dvougólové vedení. Litvínovskou svatyni hájil Šimon Zajíček, jenž zvládl porci náročných zákroků a vychytal si čisté konto.

Kanaďan Giorgio Estephan si první zápas před domácím publikem velmi chválil „Fanoušci byli úžasní. Na něco podobného jsem nebyl příliš zvyklý, prvních pár střídání jsem byl překvapený. I když jsou v platnosti pořád protipandemická opatření, bylo to skvělé.” 

Pochvala v zápase ale patří celému týmu za výkon, který předvedl Utkání se mi hodnotí dobře, navíc s čistým kontem. Musím ale pochválit celý tým, protože bojoval, blokoval střely a chytal klíčové přihrávky,” říká o výkonu mužstva v utkání s kladenskými Rytíři Šimon Zajíček. 

Dvanáctidenní zápasovou pauzu využil tým k tréninkům potřebných zápasových momentů „Čeká nás týdenní pauza od zápasů, kdy můžeme pracovat na dalších věcech, které si zhodnotíme na základě odehraných zápasů,” informoval trenér A-týmu Vladimír Országh.

Škodovka podstoupila již pět přípravných klání pod taktovkou nových trenérů. Ladislava Čiháka s Jiřím Hanzlíkem vyměnila dvojice Václav Baďouček a Miloš Říha, jejich asistentem se stal sportovní manažer a bývalý plzeňský hráč Tomáš Vlasák. Z pěti zápasů vzešli západočeši třikrát vítězně. Před sezonou došlo na západě Čech k velkému průvanu v kabině a  řada hráčů tým opustila. Největšími ztrátami jsou odchody Milana Gulaše, Dominika Frodla a Petra Straky. Z týmu odešlo celkem jedenáct hráčů a Plzeň přivítala osm nových tváří.

Naposledy se indiáni utkali s mladoboleslavskými bruslaři, se kterými padli v odvetě 1:5. Úvodní branku zaznamenal Petr Kodýtek ve 12. minutě, ovšem další góly skončily v plzeňské síti.

„Hodnotí se mi to těžko. V minulých zápasech jsme mohli být spokojení, dnes ne. A to prakticky s ničím. V první třetině nám ještě nechyběl pohyb, využili jsme přesilovou hru, ale pak se vše znatelně zhoršilo,” hodnotí poslední utkání trenér Miloš Říha.

Kamenem úrazu byly nevyužité přesilové hry „Měli jsme několik dobrých pasáží, ale také mnoho špatných věcí. Nedokázali jsme využít druhou přesilovku pět na tři v závěru druhé části, což asi rozhodlo,“ říká o utkání s Mladou Boleslaví útočník Tomáš Mertl. 

Podle nařízení, která jsou platná od 1. srpna, může sportovní akci ve vnitřních prostorách navštívit až 3000 lidí, a to buďto s negativním PCR testem (ne starším než 7 dní), nebo testem antigenním (ne starším než 72 hodin), případně těch, kteří v uplynulých 180 dnech prodělali onemocnění a podstoupili povinnou karanténu, jsou tak v „ochranné lhůtě“ díky protilátkám. Vstup bude dále umožněn návštěvníkům, kteří jsou proti Covid-19 očkovaní a od poslední dávky vakcíny uplynulo min.14 dní. Pro tento případ doporučujeme mít ve vašem mobilním telefonu staženou aplikaci Tečka pro snadné a rychlé prokázání vakcinace či platného testu. Očkovací certifikáty či potvrzení o testování bude kontrolovat bezpečnostní agentura u vstupu na ZS Ivana Hlinky.

Aplikace Tečka ke stažení

Všichni fanoušci musí mít po celou dobu pobytu na stadionu nasazený respirátor minimálně třídy FFP2, který bude zakrývat nos a ústa, prosíme od dodržování rozestupů a využívání dezinfekce rukou, abychom předešli šíření viru.

Vzhledem k dispozicím ZS Ivana Hlinky a splnění vládních opatření půjde do prodeje 2000 vstupenek na sezení. Vstupné pro všechny přípravné zápasy bude 80,-Kč. Držitelé klubových karet ze sezóny 2020/2021 mají vstup na utkání zdarma. Pro vstup zdarma se musí každý fanoušek na pokladně prokázat klubovou kartou a na základě prokázání obdrží vstupenku. U vstupu na stadion se opět musí fyzickyprokázat klubovou kartou. Prodej vstupenek na utkání s Plzní bude probíhat 24. srpna od 15:30 na pokladnách ZS Ivana Hlinky.