Litvínov poslední zápas těsně prohrál

Těsně před začátkem reprezentační přestávky se Litvínov vydal do Mladé Boleslavi. Středočesi jsou momentálně součástí čela extraligové tabulky, ale litvínovští hokejisté podali přesvědčivý výkon, který jim zajistil jeden bod po prohře na samostatné nájezdy. 

„Viděli jsme dramatický zápas až do konce. Bylo to vyrovnané, oba týmy si ten bod zaslouží. Máme bod z ledu dobrého soupeře, to je plus. V některých fázích hry byla na obou týmech vidět únava," hodnotil utkání po jeho závěru hlavní trenér Vladimír Országh. 

S Libercem letos již naposledy

Verva se s Bílými Tygry utkala v letošní sezóně již třikrát, před sebou tak mají oba celky poslední vzájemný duel. Ten poslední se odehrál na začátku února právě na Zimním stadionu Ivana Hlinky, když domácí Chemici nestačili na svého soupeře a podlehli týmu z Podještědí 1:6. 

V předchozích dvou duelech, které se odehrály na kluzišti Tygrů, byl Litvínov úspěšný pouze částečně. V prosinci zde podlehl 6:3, v listopadu však díky rozhodujícímu nájezdu Jana Ščotka dokázal ukořistit dva body. 

Historicky je na tom z posledních deseti vzájemných utkání lépe Liberec. Hráči s bílým tygrem na hrudi se radovali z výhry sedmkrát, Litvínov třikrát. Na výhru "za tři body" čekají litvínovští hokejisté již od března 2019. 

Tygři bojují o čtvrtfinále, Litvínov se může výrazně přiblížit play-off

Do konce základní části Tipsport Extraligy zbývá deset zápasů. Ve hře je tak teoreticky 30 bodů, které mohou ještě pomoci týmům v bojích o play-off. Verva se momentálně může těšit ze sedmnáctibodového náskoku na třináctý Zlín, případný bodový zisk je tak dalším krokem kupředu. 

Naopak Liberec svádí souboj na čele tabulky s Mladou Boleslaví a Plzní, kde všechny tři celky dělí pouhopouhé tři body. Ve hře je přímý postup mezi osm nejlepších týmů letošního ročníku. 

Utkání je na plánu v pondělí 15. února od 17:30

Reprezentační přestávka znamenala určitý posun v tradičním harmonogramu, utkání s Libercem se tedy odehraje v pondělí 15. února. Úvodní buly bude vhozena v 17:30, zápas bude možné sledovat na tradičních streamovacích platformách.