Skvělá forma Litvínova

Druhá polovina února je pro Chemiky velmi pozitivní, na kontě mají čtyři tříbodové výhry v řadě. V posledním zápase porazili na domácím ledě silnou Mladou Boleslav, které dokázali vstřelit šest gólů. Rozhodující bylo druhé dějství, ve kterém se borci v černožlutém prosadili hned pětkrát. „Pro nás je to důležité vítězství. Chtěli jsme potvrdit body, které jsme dovezli z venkovních zápasů. První třetina z naší strany nebyla úplně ideální. Chtěli jsme hrát profesorský hokej a snažili jsme se nahrávat do prázdné branky. Chybělo nám větší nasazení a agresivita. Ve druhé třetině nám to tam napadalo, za to jsme rádi. Pak už jsme utkání kontrolovali,“ hodnotil utkání po jeho skončení hlavní trenér Vladimír Országh. 

Čtyřmi body se blýskl také veterán František Lukeš. „Je jedno, kdo dává góly, hlavně, že je dáváme. Dobře napadáme a hrajeme do obrany, navíc Godlič chytá výborně. Celý tým do jednoho hráče maká, jednou se to muselo zlomit. Musíme v tom pokračovat a dobře se připravit na play off," hodnotil utkání litvínovský forvard, který se posunul na čtvrtou příčku v tabulce týmového bodování s 29 body za 12 gólů a 17 asistencí. Podobně je na tom také Tomáš Pospíšil, který má stejný počet bodů (11+18). 

Tabulce kanadského bodování Litvínova dále vévodí matador Viktor Hübl, který má na kontě o 3 body více, než jeho hokejové dvojče za 11 gólů a 21 asistencí. Hübl se navíc čerstvě stal historicky nejproduktivnějším hráčem, když v zápase proti Spartě překonal dlouholetý rekord Richarda Krále. Litvínov v zápase zvítězil 4:2.

Třinec hraje o vítězství v základní části

Litvínov nicméně nečeká v Třinci nic jednoduchého. Oceláři jsou momentálně s jednobodovým náskokem na čele extraligové tabulky a jsou velkými favority na zisk Poháru prezidenta Českého svazu ledního hokeje. Slezanům navíc na záda dýchá dotahující se Sparta, která v úterý hraje na ledě posledních Českých Budějovic.

Právě se Spartou Třinec v přímém souboji o extraligové prvenství prohrál. „Nesehráli jsme vůbec špatný zápas, ale máme z něj nula bodů. Myslím, že za tu bojovnost a šance, které jsme si vytvořili, jsme si zasloužili dát gól, jenž by nám v utkání pomohl. Samozřejmě jsme všichni zklamaní, ale porážku hodíme za hlavu a připravíme se na úterní domácí zápas s Litvínovem," hodnotil utkání se Spartou hlavní trenér Ocelářů Václav Varaďa. 

Vzájemná utkání jednoznačně ve prospěch Třince

Třinečtí Oceláři rozhodně nejsou oblíbeným soupeřem Litvínova. Z posledních deseti utkání dokázala Verva uhrát se silným soupeřem pouze jednu výhru, hned devětkrát Chemici Ocelářům podlehli. Na třineckém ledě navíc dokázal Litvínov bodovat naposledy po vyhraném prodloužení v říjnu 2016. 

V letošní sezóně se oba celky utkali již třikrát a všechny tři zápasy vyšly ve prospěch svěřenců trenéra Varadi. Litvínov podlehl Ocelářům 3:6, 2:4 a 1:2. 

Utkání je na plánu v úterý 2. března od 17:00

50. kolo letošního ročníku Extraligy se odehraje v úterý 2. března, úvodní buly je na plánu v 17 hodin. Utkání bude možné sledovat na všech tradičních streamovacích platformách.