Přijeli jste do Vítkovic v kombinované sestavě, čím to bylo, že jste Vítkovice takto převálcovali?

Soustředili jsme se na náš výkon a co můžeme ovlivnit. Dnešní doba není lehká a každý tým se s tím nějak pere. Někdo to má horší a někdo lepší, ale jediné co můžete ovládat jsou věci, které můžete ovlivnit. Soustředit se na výkon a přenášet na led to, co si řekneme v kabině. Dnes se nám to povedlo, dali jsme góly a Petr Straka hattrick, takže super práce. 

Co bys řekl k premiéře gólmana Neužila ve vašem dresu?

Není to jednoduché nastoupit k prvním zápasu venku ve Vítkovicích, které hrají nahoře v tabulce a ještě v takové situaci. Podržel nás a chytal výborně, dobře rozehrával puky. Vítězství jsme si i díky němu zasloužili. 

Prošel jsi Vítkovicemi v mládeži. Co to s tebou dělá porazit je doma?

Hrával jsem tady v mládeži a mám tu super vzpomínky. Vítkovice se podílely na mém rozvoji, ale jsem odchovancem Poruby. Dneska jsme tu vyhráli a jsem rád, že mohu hrát v extralize za Litvínov. 

S jakými pocity se vám sem jezdí? 

Díky tomu, že jsme hrál pět let v zahraničí, tak jsem se od toho trochu odprostil. Něco jiného by bylo, kdybych přestoupil rovnou z Vítkovic. Není to tak emocionální pro mě, navíc jsem za Vítkovice v extralize ani nikdy nenastoupil. 

Jaké jsou teď tvé osobní cíle?

Soustředím se hlavně na Litvínov a chci se tu stát tím nejlepším hráčem, jak to jen půjde. Snažím se z toho vymáčknou co nejvíce. 

Jaké je to hrát pod osobností jako je Vladimír Růžička?

Už jsem to říkal, že si to pořád neuvědomuji, že mě trénuje takový trenér (smích...). Když jsem vyrůstal a koukal jsem na mistrovství světa, tak tam pan Růžička trénoval český nároďák. Byl to prostě lídr týmu a velká osobnost českého hokeje, hrozně moc toho dokázal jako trenér i hráč. Jsem rád, že teď od něj mohu získávat zkušenosti. 

Situace v extralize není ideální kvůli marodkám týmů. Jak se vám v tom hraje?

Je to těžká situace a většina týmů s tím má problémy. Je to celosvětový problém a já se snažím se soustředit sám na sebe. Soustředím se na své tělo, aby dostávalo, to co potřebuje a já byl zdravý a prospěšný našemu týmu.