Z domácího tábora

Po sedmnácti odehraných zápasech se Verva nachází na 13. místě s 19 body. Pod sebou má pouze Kladno, kterému schází 4 body na místo zajišťující bezpečí v sezoně. Litvínov v úterním utkání hostil lídra tabulky, jež jsou Oceláři. Byť dlouho vyrovnaný zápas, nakonec Třinec dovedl do vítězného konce, když ve třetí třetině odskočil na konečných 2:5. Do utkání po dlouhé zdravotní pauza nastoupil také Andrej Kudrna. Verva doplácí na nevyužité přesilové hry, kterých doposud odehrála 58, ale dokázala jich pouze 9 využít ve svůj prospěch. Vedení Litvínova oznámilo příchod nové posily, k týmu se připojil Matěj Chalupa, který v extralize odehrál 134 zápasů s bilancí 11 gólů a 30 asistencemi. 

„Matěj je typ hráče, který má výborné bruslení. Je přímočarý a myslím si, že nám může hodně pomoci. Další věcí je zvýšení konkurence v našem týmu. Poslední extraligovou sezonu v Hradci měl velmi slušnou a loni byl v zámoří, takže už má za sebou určité zkušenosti. Počítáme, že nám pomůže směrem dopředu i dozadu. Očekáváme od něj rychlost a drajv, aby přinesl do mužstva novou energii,“ popsal nováčka v dresu Vervy hlavní trenér Vladimír Országh.

Z tábora Rytířů

Kladno dělí od zachraňujících pozic pouze 4 body, aktuálně se tedy nachází na 14. místě s 15 body na kontě. Rytíři mají menší zápasovou prodlevu, hráli totiž v pátek s libereckými Tygry. Hororová první třetina zajistila Liberci tříbrankový náskok, Kladno se dokázalo ve druhé části zvednout a snížit na rozdíl jediné branky. V závěrečné dvacetiminutovce potvrdili Tygři svou pozici vítěze poslední brankou a radovali se tak z tříbodové výhry 2:4 nad domácím Kladnem. Sice Rytíři patří mezi nejtrestanější týmy extraligy, v zápase s Liberce hráli podle pravidel. A sice oslabení přesto nejsou slabou stránkou kladenských hokejistů, protože z 82 oslabení inkasovali pouze 22 branek.

 Otestuj se u vchodu B na ZS Ivana Hlinky a získej vstupenku na utkání zdarma

Fanoušci mají možnost nechat se otestovat antigenním testem před zápasem na ZS Ivana Hlinky vedle vchodu B. Testování bude probíhat před každým domácím utkáním. Ve spolupráci s firmou, která testování provádí můžete navíc získat vstupenku na stání zdarma. Každý desátý testovaný fanoušek obdrží přímo na testovacím místě zdarma vstupenku na dané utkání. Do konce října zdravotní pojišťovna proplácí jeden antigenní test týdně. Všechny fanoušky, kteří se chtějí otestovat u ZS Ivana Hlinky prosíme, aby dorazili na testovací místo s předstihem a vyhnuli se tak případným frontám.