Z tábora chemiků

Po dvou výhrách na domácím ledě, kdy Verva uspěla nad Karlovými Vary a Zlínem, se Litvínovští museli smířit s prohrou na ledě Bílých Tygrů. Od začátku zápasu tahali hosté za kratší konec a po první třetině prohrávali o dvě branky. Ve druhé třetině Liberec přidal další přesnou trefu, Denis Godla musel lovit puk ve své síti současně se sirénou signalizující konec dějství. Byť se v závěrečné dvacetiminutovce hra litvínovských hokejistů zvedla, nikdo nedokázal najít správný recept na maskovaného muže v liberecké brance Petra Kváču. Nejproduktivnějším hráčem litvínovského celku je Patrik Zdráhal, který v 15 zápasech zaznamenal 15 kanadských bodů. Následuje Richard Jarůšek s 11 body. Radegast indexu v Litvínově velí Aaron Irving, jenž má 41 bodů.

Rozdíl mezi námi a Libercem byl patrný od začátku. Domácí si šli za výhrou, byli daleko urputnější a chtěli více než my. Vyhráli zcela zaslouženě. My nejsme v situaci, kdy si můžeme přijít zahrát. Musíme hrát stejně o život, jako hráli Tygři. Každý bod je pro nás důležitý, v tomto utkání jsme ale celou dobu tahali za kratší konec," uvedl po utkání trenér A-týmu Vladimír Országh.

Denis Godla vychytal přes 30 střelecký pokusů Liberce, ale na výhru jeho výkon nestačil. „Každý prohraný zápas je zklamáním. V tabulce se navíc nacházíme v pozici, ve které být nechceme, tudíž potřebujeme body. Některé body jsme získali trochu lépe, jiné jsme si museli opravdu oddřít. Do každého dalšího utkání musíme jít s myšlenkou na bodový zisk. Tabulka je hodně vyrovnaná, takže zklamání bude po každém prohraném zápase," zhodnotil zklamaně brankář chemiků Denis Godla.

Z týmu Ocelářů

Třinečtí jedou do Litvínova s dobrou formou, dokázali zvítězit ve 4 zápasech v řadě. Posledně vydřeli tříbodové vítězství se Škodovkou. Ovšem Oceláře, podobně jako chemiky, trápila v utkání nedisciplinovanost a zahráli si tříminutové dvojité vyloučení, které nakonec zvládli ubránit. V 51. minutě se drakům podařilo odskočit na jednobrankový náskok zásluhou Martina Růžičky. Vedení si Oceláři pohlídali do sirény a ze západu čech si odvezli plný bodový zisk. Nejproduktivnějším hráčem je právě Martin Růžička s 18 kanadskými body, v závěsu se drží Erik Hrňa s 16 body na kontě. V bráně mají třinečtí hokejisté velkou oporu v podobě Marka Mazance, který se pyšní úspěšností 94,02 % a 1,55 inkasovaných gólů na zápas.