Petře, v utkání s Vítkovicemi se vám podařilo vstřelit hattrick. Vloni v lednu jste jej vstřelil také. Je to pouze náhoda, že se vám po novém roce takto daří?

Myslím si, že to je náhoda (smích). Je pravda, že dlouho mi góly nepadaly. Snažil jsem se z toho nehroutit a nyní se zase nepřeceňuji. Vím, že to bylo i dílem náhody. Jsem moc rád, že se to povedlo.

Očekával jste něco podobného před zápasem, ve kterém hrajete v improvizované sestavě?

Málokdo chodí do zápasu s tím, že dá hattrick. Sestava byla taková, jaké byly naše možnosti. Byli jsme rádi, že nám povedlo dát dohromady tolik hráčů, abychom utkání odehráli. Nemusíme před sebou nyní tlačit zápasy, které by se musely dohrávat. Zejména jsem rád za vítězství, protože body potřebujeme. Hodně jsme jich ztratili naprosto zbytečně, kdy jsme měli podobně rozehraná utkání, jako bylo toto s Vítkovicemi. Vedli jsme po první, někdy i po druhé třetině, ale v závěru přišel zvrat. Takto jsme ztratili spoustu bodů, proto jsem rád, že se nám dnes podařilo vítězství udržet a dotáhnout do vítězného konce.

V čem podle vás tkví váš úspěch?

Myslím, že rozdílová byla efektivita. Utkání bylo daleko vyrovnanější než výsledek. V první třetině nám dělal problém soupeřův pohyb. Pohybovali se velice dobře, bylo vidět, že jsou na nějaké vlně. Hodně nás podržel gólman, několikrát při nás stálo štěstí. Zápas byl tedy mnohem vyrovnanější, než říká skóre.