HC Verva Litvínov

Litvínovští odehráli po reprezentační pauze dvě utkání a to s vyrovnanou bilancí. Nejdříve Verva odehrála zápas na ledě Hradce Králové, kde sice dlouho držela bezbrankový stav, ale Mountfield třemi brankami v poslední části dokázal urvat zápas na svoji stranu. V utkáním druhém hostil Litvínov Kometu Brno a předvedl famózní výkon. Verva vedla už v první minutě o dvě branky zásluhou Andreje Kudrny a Patrika Zdráhala. Chemici poté udeřili ještě třikrát a došli si pro vítězství 5:1. Parádní výkon předvedl brankář Denis Godla, který si připsal sedmadvacet zákroků a několikrát tým podržel. O možnost své první nuly v sezóně přišel až čtyři minuty před koncem. Verva se momentálně nachází na jedenáctém místě se ziskem čtyřiadvaceti bodů. Litvínovskému bodování vládne stále Giorgio Estephan. Ten získal devatenáct kanadských bodů za šest branek a třináct asistencí.

HC Oceláři Třinec

Třinečtí mají po vstupu do extraligového kolotoče stejnou bilanci jako domácí. V prvním utkání na svém ledě přehráli Hradec Králové a porazili ho 4:1. Velkou zásluhu na tom měl forvard Daniel Voženílek, ten si totiž připsal dvě branky. V posledním utkání Oceláři nestačili na Olomouc a to dokonce na domácím ledě. Třineckým se absolutně nevyvedla poslední desetiminutovka, ve které dostali dvě branky a prohráli 2:3. Rozhodující branka Olomouce padla až v čase 58:52. Třinec je na tom v tabulce lépe než Verva, když se nachází na místě čtvrtém se ziskem šestatřiceti bodů. Bodování v týmu Ocelářů vládne Martin Růžička, který je dokonce s třiadvaceti body druhým nejlepším v celé lize.

Poslední vzájemné utkání
Poslední střetnutí těchto dvou týmů bylo v devátém kole této sezóny. Třinec i díky hattricku Marka Daňa z první třetiny dokráčel pro vítězství 4:1. Jediným střelcem Vervy byl Patrik Zdráhal.

Mikulášská sbírka

Před začátkem utkání proběhne mikulášská sbírka sladkostí pro děti z nemocnic v Ústeckém kraji. U každého vchodu budou připravené koše, do kterých můžete dobroty vhazovat. Více informací najdete v samostatném článku o sbírce.