V předchozím duelu narazila Verva na Jágrovu družinu. Svěřenci Vladimíra Országha měli povedený vstup do zápasu, kdy v 7. minutě našel recept na kladenského brankáře Giorgio Estephan, o minutu později navýšil kapitán Viktor Hübl. Byť se Rytířům v závěru první periody podařilo snížit zásluhou Ticháčka, pár okamžiků před sirénou se prosadil kanonýr Richard Jarůšek. Druhé dějství už bylo v roli Kladna, které dokázalo srovnat a do závěrečné dvacetiminutovky se šlo za vyrovnaného stavu 3:3. Tři minuty po začátku poslední části zaznamenal premiérovou trefu letošní sezony František Gerhát.

Do zápasu s Dynamem nastoupí litvínovští hokejisté s 22 body a nachází se na 13. místě tabulky. Se stejným počtem bodů se nad chemiky nachází karlovarská Energie. Kanadskému bodování černožlutých velí Richard Jarůšek, na druhé příčce se nachází Patrik Zdráhal a třetí pozici obsadil Giorgio Estephan. V brankovišti dostává přednost Denis Godla s úspěšností 90,68%. Záda mu kryje Šimon Zajíček s 83,12%.

„Jsem rád, že ve třetí třetině ukázali kluci charakter a dokázali to zvrátit. Přesto je tam moc věcí, které musíme zlepšit. Dnešní hokej je o bruslení, osobních soubojích a o tom, abychom byli v dobrých pozicích, a to jsme většinu zápasu neměli. Dvakrát nás podržel brankář Denis Godla. Důležité jsou pro nás tři body, abychom se odrazili dále,” zhodnotil vítězné klání nad Kladnem Vladimír Országh.

Pardubice se v tabulce nachází na příznivnější pozici. S celkovou bilancí 13 vyhraných zápasů a 35 body jim patří 3. místě v tabulce. Naposledy se Dynamo utkalo s Vítkovicemi. Utkání bylo od počátku velmi vyrovnané, ale v sedmé minutě se Rideře zadařilo a otevřela skóre zápasu. Po dvaceti minutách hry vedly Vítkovice 1:0. Ve druhé části oba týmy zaznamenaly po jednom gólu, za Pardubice se prosadil Matěj Blümel. V závěrečné dvacetiminutovce Ridera odskočila na rozdíl další dvou branec a Dynamo padlo na vítkovické půdě 4:1. Kanadskému bodování v Pardubicích velí Robert Říčka s 18 body. Následuje David Cienciala s 16 body na kontě a na třetím místě je Juraj Mikuš, jenž se zasloužil o 13 bodů.