Litvínov má za sebou dvojzápas na domácí půdě. V pátek čelil Českým Budějovicím. Skóre utkání otevřel v 8. minutě Patrik Zdráhal, jenž z bezprostřední blízkosti propálil hostujícího brankáře. Posléze chyboval obránce Balinskis, který namazal Jiřímu Vondráčkovi a v koncovce neminul. Ve 30. minutě našel cestu za záda českobudějovického brankáře Patrik Demel. Úspěšný návrat oslavil Richard Jarůšek, jenž ve 43. minutě poslal chemici do dvoubrankového vedení. V závěru zápasu upravil skóre na konečných 3:2 Martin Hanzl.

V neděli Verva utkání s Vítkovicemi dobře rozehrála. V 6. minutě otevřel gólový účet zápasu Aaron Irving. Zhruba v polovině druhé třetiny zaznamenal druhou trefu v letošní sezoně František Lukeš. O dvoubrankové vedení Litvínov přišel ve 35. minutě, kdy překonal Godlu Rostislav Marosz. O necelou minutu později bylo vyrovnáno, když Fridrich poslal puk do litvínovské svatyně. Vedení vrátil chemikům sóloakcí Přemysl Svoboda. Vítkovice se v závěrečné třetině pokoušely odpovědět, ale dlouho se jim nedařilo najít recept na Denise Godlu. Až v 55. minutě propálil maskovaného muže v litvínovské brance Rastislav Dej. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých byla úspěšná Ridera ze Stadionu Ivana Hlinky si odvedla dva body.

„Za stavu 2:0 jsme udělali dvě chyby. Po Svobodově gólu jsem si myslel, že vedení udržíme, ale znovu přišla hrubka. V prodloužení jsme neproměnili tutovou šanci a nájezdy jsou loterie,” zhodnotil utkání trenér Vladimír Růžička.

„Střílet jsem nechtěl, protože mě bolí zápěstí, a tak jsem zvolil takové zakončení. Jsem rád, že to takhle vyšlo. Bylo by to lepší, kdybychom vyhráli,” popsal svou gólovou trefu Přemysl Svoboda.

Hradec Králové zažívá dobrou sezonu. Po 25. odehraných zápasech se Mountfield drží na druhém místě s celkovým počtem 54 bodů. V posledním utkání hradečtí hokejisté uspěli v neděli s Kometou. Na úvodní branku se v Brně čekalo až do druhé třetiny, kdy otevřel skóre ve 23. minutě McComack. O pět minut později navýšil na 0:2 Blain. Ve 38. minutě dokázala Kometa snížit zásluhou Horkého, ale ve 45. minutě vrátil hostům dvoubrankové vedení Bohumil Jank. Domácí nedokázali odpovědět a přidal další gól, a tak si Hradec Králové odvezl plný počet bodů.

Kometě je samozřejmě výhra cennější. Polepšili jsme se ve věcech, které jsme si vytýkali a první třetina byla z naší strany dobrá, utkání bylo vyrovnané. Pak se nám povedlo dát dva góly. Smolné bylo, že jsme se nechali nesmyslně vyloučit a dvě minuty před koncem jsme vrátili Kometu do hry. Ve třetí třetině jsme si to pojistili. Do dobrého zápasu to má daleko, ale pro nás je cennější, že jsme se zlepšili ve věcech, které jsme nedělali dobře v minulém utkání – osobní souboje a černá práce pro mančaft,” uvedl po výhře Ladislav Čihák.