"Pro nás je to stejná komplikace jako pro většinu extraligových týmů. Nekoukám na to jen z našeho pohledu, ale když to řeknu za celou extraligu, tak je důležité, aby se odehrálo, co nejvíce zápasů a věřím, že se podaří termínovou listinu naplnit. Věřím, že se soutěž dohraje a bude regulérní, jsou připravené varianty i s posunutím termínů či zkrácením play off," říká ke komplikované situaci v nejvyšší české soutěži generální ředitel klubu Pavel Hynek. 

Verva se v posledních týdnech potýkala s problémy se skládání sestavy na zápasy. Trenérům Růžičkovi se Sýkorou scházelo několik zraněných či nemocných hráčů. "Bojujeme se sestavou a marodkou poslední dva týdny. Chtěli jsme hrát do té doby dokud poskládáme alespoň tři formace a to se nám dařilo až do minulého týdne. Budějovice šly do karantény a my jsme sestavu na Vítkovice poskládali s pomocí hráčů z Chance ligy, za což děkujeme týmům, které nám hráče půjčily. Teď už byl stav neúnosný, takže jsme podstoupili testování a necelá polovina týmu měla pozitivní test," vysvětluje Pavel Hynek. 

Litvínovským hokejistům trvá karanténa do neděle 23. ledna. V pondělí by se měli hráči sejít na tréninku, kde se budou připravovat na úterní utkání, kterého odehrají v O2 aréně proti Spartě Praha. "Je pozitivní, že se vrací hráči, kteří byli zranění nebo nemocní před tím, takže věřím, že se do pondělí dáme dohromady a po tréninku půjdeme v úterý na Spartu," dodává.

Verva se po 38 zápasech nachází na 11. příčce extraligové tabulky. Za jedenáct dní končí přestupové období kdy mohou ještě všechny extraligové týmy posílit své kádry před finální fází sezóny. "Do konce ledna je ještě daleko, ale vyřešili jsme post gólmana tím, že přišel Kuba Neužil. Máme tak připravené tři kvalitní brankáře. Hledáme ještě jednoho obránce a to je teď náš hlavní cíl do konce přestupového období," uzavírá generální ředitel klubu Pavel Hynek.