Tyto dva týmy se proti sobě utkaly v této sezóně třikrát a ve dvou případech odešla Verva jako poražená. V prvním vzájemném zápase si ale připsala tři body. Na ledě Olomouce prohrávala po brance Koloucha, ale ještě do konce první části dokázal vyrovnat Aaron Irving. Zápas rozhodl ve třetí třetině František Lukeš. Druhé utkání bylo stejně jak to první velmi skoupé na branky a rozhodla jen jediná a to v síti Godly, který kapituloval v třiapadesáté minutě po střele zkušeného Olesze. Poslední vzájemné utkání v této sezóně se odehrálo na začátku prosince na ledě Litvínova a branek padlo více, než v prvních dvou střetnutích dohromady. Verva nezačala dobře, když po brankách Krejčího a Kucsery prohrávala 0:2. Litvínov ale během pětapadesáti vteřin dokázala v druhé třetině vyrovnat zásluhou Chalupy a Baláže. Poté ale přišel znovu špatný konec třetiny ve které Verva inkasovala na 2:3 po střele Kunce. Začátek třetí části taky nepostihl Litvínov v dobré formě, když se v dvaačtyřicáté minutě prosadil Nahodil. Chemici dokázali brankou Sukeľa snížit, to ale bylo z jejich strany vše a tři body zůstaly v Olomouci.

Verva protrhla sérii pěti porážek v řadě

Konečně se to povedlo. I když se to nevyvíjelo moc dobře. Karlovy Vary vedly po první třetině 2:0, když se v obou případech prosadil Flek. Verva ale dokázala v druhé třetině vyrovnat. Nejdříve dokázal snížit neproduktivnější hráč Chemiků Giorgio Estephan, který se trefil přesně z levého kruhu. Srovnat se podařilo Patriku Demelovi. Ten od modré nahodil puk na branku Lukeše a kotouč se poodrážel až do branky. Energie se do vedení ale dostala znovu. Hladoník předložil puk do mezikruží na Tomáše Vondráčka a ten zakončil přesně. Pawel Zygmunt ale poté předvedl parádní akci, když si na levé straně přebral puk, natlačil se před Lukeše a svým důrazem dostal puk do branky. Zápas se protáhl až do prodloužení ve kterém se dostal puk na pravý kruhu k Marku Hrbasovi a ten propálil Lukeše a vybojoval pro Vervu dva body. Litvínov se sice díky tomuto vítězství v tabulce neposunul a zůstal na třináctém místě, ale bodově se dotáhl právě na Karlovy Vary. Ty mají ale dva zápasy k dobru.

„Náš vstup do zápasu byl špatný. Inkasovali jsme z prvního střídání. První třetina pro nás nedopadla vůbec dobře, prohráli jsme 0:2. Přitom jsme soupeře přestříleli 14:5, ale nebyli jsme gólově produktivní,“ zhodnotil nepovedený vstup do zápasu Vladimír Růžička. „Třetí třetina byla o tom, kdo dá gól, ten vyhraje. Důraznou hrou se nám podařilo vstřelit vyrovnávací branku na 3:3 a v následném prodloužení jsme byli šťastnější,“ dodal litvínovský trenér.

Už jsme potřebovali vyhrát,“ oddychl si po utkání polský útočník Pawel Zygmunt. „Chtěli jsme tři body, ale nakonec máme dva,“ prozradil předzápasový plán. „Nehrajeme špatně, ale bohužel máme pětiminutové výpadky, kdy hrajeme tužku“ řekl urostlý forvard.

Giorgio Estephan vládne bodování v litvínovském dresu. Má sedmatřicet kanadských bodů za patnáct branek a dvaadvacet asistencí. Je nejlepším střelcem a i nahrávačem týmu. Aaron Irving stráví na ledě přibližně čtyřiadvacet minut na zápas.

Špatná forma Olomouce
Mora na tom není o moc lépe než Litvínov. Olomouc se nachází na jedenáctém místě se ziskem šestapadesáti bodů, tudíž o bod více než Verva. Olomoučtí v posledních třech utkání dokázali zvítězit pouze jednou na ledě Mladé Boleslavi 3:2, ale jinak přišlo sedm proher, z toho pětkrát v základní hrací době. V posledním utkaní Olomouc hostila České Budějovice, které se dostaly do vedení už ve třetí minutě, když se trefil Lukáš Pech. Netrvalo to ale dlouho a Nahodil dokázal srovnat skóre utkání. Mora začala parádně druhou třetinu a po brankách Knotka a Olesze odskočila na rozdíl dvou branek. Tým z Jižních Čech ale dokázal ke konci druhé třetiny snížit díky brance Bučka. Ve třetí třetině padla jedna branka na straně Budějovic, když dokázal vyrovnat Beránek. Budějovice dokázaly utkání v prodloužení rozhodnout a dva body vybojoval Štencel.

„Musím našim hráčům poděkovat za bojovnost a nasazení v naší nelehké situaci. Hráli jsme poměrně slušný hokej a odskočili jsme na 3:1,“ pochválil olomoucké trenér Zdeněk Moták.

„Myslím si, že ke konci jsme měli více šancí, ale já jsem je tam neproměnil. Mrzí mě, když je neproměňuji, zvlášť v této fázi sezóny,“ smutnil po zápase s Budějovicemi útočník Rostislav Olesz.

Nejproduktivnějším hráčem Olomouci je Jan Káňa, který si připsal osmatřicet bodů za čtrnáct branek a čtyřiadvacet asistencí, zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. David Krejčí je nejlepší střelec se sedmnácti branky.