Litvínov má v této sezoně proti Plzni dobrou bilanci. Ve třech zápasech dokázala Verva zvítězit ve dvou případech. Nejdříve v osmém kole se radovala z vítězství Plzeň, když si z litvínovského ledu odvezla výhru 5:2. Další dva zápasy ale byly už v režii chemiků. Ve třiadvacátém kole vedl Litvínov na ledě Indiánů už 4:0, ale domácí to ještě nezabalili a třemi góly v třetí části zdramatizovali toto utkání. Verva ale obrat nepřipustila a odvezla si tři body. V posledním vzájemném utkání na ledě Litvínova se radovali domácí, když zvítězili 4:3 po prodloužení po povedeném obratu z 1:3.

Litvínovské trápení pokračuje

Je tomu tak. Litvínov se i nadále trápí a náskok na čtrnácté Kladno se ztenčil na pouhý jeden bod. Nutno podotknout, že na začátku letošního roku byl náskok na Kladno osmnácti bodový! Vervě se nedaří vůbec nic. Od začátku roku prohrála Verva deset utkání ze třinácti. Dokázala porazit právě Plzeň, venku Vítkovice v poměru 6:1 a na domácím ledě Karlovy Vary 4:3 po prodloužení. Litvínov z deseti utkání, které v tomto roce prohrál tak v osmi z nich vedl a ve čtyřech dokonce o dvě branky! To, je hlavní faktor litvínovského poklesu.
V posledním utkání Litvínov jasně nestačil na Spartu na domácím ledě a prohrál s ní 0:5.

„Sparta nás přehrávala, trestala naše chyby. My jsme sice nějaké šance v utkání měli, ale rozhodně jich nebylo moc,“ hodnotil utkání se Spartou trenér Vladimír Růžička. „Například v první třetině jsme nevyužili tutové šance. Sparta dobře bránila a ve třetí třetině nás vybrejkovala. Vstřelila nám dvě další branky, přehrávala nás v našem obranném pásmu, kde to je pořád stejné. Uděláme chybu, inkasujeme,“ pokračoval v rozhovoru litvínovský trenér.

„Dlouho jsme to drželi o ty dva góly a byli jsme blízko k soupeři. Bohužel tento zápas byl jiný, než ty minulé ve kterých jsme vedli. Dnes jsme už od první třetiny prohrávali,“ pověděl zklamaný obránce Patrik Demel. „Když máme pět přesilovek, tak je povinnost vstřelit aspoň jednu branku. Máme týden na to zapracovat a nastavit si hlavu na další utkání,“ zhodnotil špatné přesilovky litvínovský obránce.

Nejproduktivnějším hráčem Litvínova je nadále Giorgio Estephan, který si připsal devětatřicet kanadských bodů (16+23). Zároveň je nejlepším střelcem i nahrávačem týmu.

 

Sérii Plzně prolomena.
Indiáni se momentálně nachází na třetím místě s náskokem dvou bodů na České Budějovice. Plzeň držela sérii čtyř výher, když si postupně poradila s Třincem, Olomoucí, Mladou Boleslaví a Zlínem. V těchto čtyřech zápase inkasovala Plzeň pouze dvakrát. V posledním zápase se Plzeň utkala stejně jako Litvínov s pražskou Spartou. Pražský tým prokázal svoji dobrou formu a zvítězil na svém ledě 5:3. Indiáni ještě v polovině zápasu vedli 3:1, ale Sparta i díky dvou zásahům nejproduktivnějšího hráče Extraligy Filipa Chlapíka otočila a připsala si tři body.

„Myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát, předvedli jsme dobrý výkon i aktivní hru,“ řekl po zápase se Spartou zklamaný trenér Plzně Miloš Říha.

„Mrzí to hodně. Byl to vyrovnaný zápas, přelévalo se to nahoru - dolů, bohužel Sparta byla šťastnější. Těžko se mi to takto po zápase hodnotí, musíme se podívat na video, jaké chyby jsme udělali. Rozebrat si to, aby se to již neopakovalo. Když vedeme 3:1, musíme si to pohlídat,“ hledal po zápase slova útočník Plzně Filip Suchý, který si připsal dvě branky.

Nejproduktivnějším hráčem Plzně je útočník Michal Bulíř, který si připsal dvaapadesát kanadských bodů (26+26) a je druhý v celé soutěži. Obránce Peter Čerešňák si připsal jednatřicet asistencí.