Chemici se dvě kola před koncem základní části nacházejí na dvanácté a zároveň poslední příčce extraligové tabulky zajišťující postup do předkola play off. Litvínovu k jistotě už chybí jen málo, a to především díky sérii pěti vyhraných utkání v řadě, kterou zastavil až Hradec v pátečním utkání. Litvínov tak čeká v 59. kole utkání s Olomoucí na ZS Ivana Hlinky. Litvínovští v letošním ročníku Olomouc ještě neporazili. Povede se jim to v nedělním duelu? 

Bude se Verva radovat z postupu už v neděli? 

Žlutočerní si postup do play off mohli zajistit už v pátek, kdyby porazili hradecký Mountfield, protože Vary doma padly se Spartou. Svěřencům trenéra Růžičky se ale utkání na ledě lídra soutěže vůbec nepovedlo, favorit zápasu tak mohl slavit pohodlné vítězství 3:0 a premiérový zisk Prezidentova poháru. "My jsme se těžko dostávali do útočné třetiny. Dnešní utkání se nám nepovedlo, příště musíme střílet daleko víc. Chyběl nám pohyb, který jsme měli v minulých zápasech," lamentoval po zápase útočník Patrik Zdráhal.

Jediným světlým okamžikem pátečního zápasu byl skvělý výkon Denise Godly, který deptal hradecké útočníky. Nicméně na bodový zisk to nestačilo. "Hradec dnes předvedl, proč je první. Od začátku až do konce byl ve všem lepší a výsledek je ještě přívětivý k tomu, jak zápas vypadal. Nezbývá nám než mu pogratulovat k vítězství v základní části a přejeme hodně štěstí dál," říkal po utkání hlavní trenér Vervy Vladimír Růžička. 

Olomoucká forma

Hanáci mají za sebou úspěšný závěry základní části. Z posledních pěti zápasů dokázali čtyřikrát zvítězit. Zdobí je zejména závěry zápasů, nejdříve dokázali srazit Kometu obratem ve třetí třetině a v pátečním duelu si poradili v závěrečné periodě i s Pardubicemi, kdy David Škůrek vstřelil vítězný gól pouhých pět vteřin před koncem zápasu. „ Vyšlo to náramně – čisté buly na Kanise, poté přihrávka na mě a stačilo to jen dobře trefit. S touhle lajnou to na tréninku zkoušíme často a konečně to vyšlo i v zápase,“ říkal po zápase hrdina Olomouce, který zajistil svému týmu tři body. 

Olomouc si vítězstvím s předstihem zajistila postup do předkola play off. "Já jsem rád za tři body a za předkolo. Teď můžeme jít s otevřeným hledím do dalších soubojů, které budou pro diváky velice přitažlivé. Dnes sice nebyla plná hala, ale oni byli tím hracím motorem pro nás. Byli výborní a já jim za to děkuji.“ říkal po zápase trenér Hanáků Zdeněk Moták.