Pestrý program letní přípravy pokračuje v plném tempu. V úterý 30. srpna přijede na Zimní stadion Ivana Hlinky Mladá Boleslav, která má za sebou zatím 4 zápasy. Bruslaři v nich slavili shodně dvě výhry (1:0 s Pardubicemi a 3:1 s Libercem) a dvě prohry (2:3 s Plzní a 2:3 se Slavií Praha). „Je to stále příprava, zkoušíme nové věci. Myslím si, že to bude lepší a lepší. Musíme zlepšit důraz do brány,“ hodnotil pro prohře s Plzní útočník Tomáš Šmerha pro mladoboleslavský web. „Vůbec jsme si nepomohli přesilovkami, musíme je ještě zlepšit,“ dodal. Na litvínovský led se také může poprvé od loňské sezóny vrátit obránce Matěj Stříteský, který v Litvínově po loňském ročníku skončil. 

Naopak chemici v přípravě ukazují velký potenciál. Kromě prohraného duelu s Libercem, ve kterém však černožlutý celek vedl o dva góly, má Litvínov na kontě již čtyři výhry. Po triumfu se Sokolovem (3:0), Karlovými Vary (5:2) a Plzní (7:0) si Verva vyšlápla také na atraktivního soupeře z Mnichova. V nedělním duelu navzdory herní převaze Rudých býků dokázala vstřelit dvě branky a jelikož tři tyče strážil neomylný Zajíček, Severočeši se mohli radovat z cenného skalpu.

Pro mladého brankáře Litvínova se jednalo již o třetí vychytanou nulu v řadě, Mnichovu pochytal všech 40 pokusů. „V přípravě mám vždycky alespoň jednu nulu, ale sezóna pak nikdy nebyla ideální. Snad se to letos zlepší," hodnotil litvínovský talent dříve o přípravu. 

Utkání s Mladou Boleslaví se ja plánu 30. srpna od 17:30. Vstupenky lze nakoupit po kliknutí na odkaz ZDE.