V letošní sezoně mají chemici smůlu, protože pokaždé proti Brnu vedli, nakonec však byli poraženým týmem. V rámci 10. kola měli Severočeši dokonce dvoubrankové vedení. Kometa se ale v prostředním dějství třikrát prosadila. Chemici sice vyrovnali, ale o třech bodech rozhodl Mueller. Podobný scénář černožlutí hráči zažili koncem listopadu. Úvodní trefu slavil Balinskis, ale domácí nasázeli během deseti minut čtyři branky. Na výhře nic nezměnil ani zásah Viktora Hübla.

A zase ty konce…

Litvínov měl na kontě dvě vybojované výhry, a chtěl svou zelenou šňůru prodloužit na ledě Bruslařů. Mladá Boleslav inkasovala už po čtyřech minutách, na své předchozí trefy navázal slovenský útočník Kudrna. Jenže domácí se dvěma trefami do utkání vrátili a záhy i vedli. Přesný projektil naštěstí prokázal Balinskis, nicméně domácí znovu odskočili díky gólu Šťastného. Vyhecované střetnutí pokračovalo i ve třetím dějství, kdy se Verva na domácí znovu dotáhla. O bodech nakonec rozhodl dvě minuty před koncem Eberle.

Litvínov dokázal se silným celkem udržet krok, ale Mladá Boleslav tvrdě trestala každý faul. Z pěti možností domácí dvakrát skórovali.

„První třetina byla výborná, ale bohužel skončila opět pouze 1:0,“ bilancoval po zápase Vladimír Růžička. „Potvrdilo se to samé, co v posledních utkáních. Dvakrát jedeme sami na bránu, ale nedáme góly,“ krčil rameny. Jeho tým totiž tajně pokukoval po nějaké delší vítězné sérii, bohužel přišla mladoboleslavská stopka. „Je to hlavně o gólech,“ vypověděl jasně.

„Druhou třetinu jsme měli špatnou. Třikrát jsme inkasovali, ale vrátili jsme se rychle do hry na začátku třetí části,“ pokračoval v popisu. „Věřil jsem, že to dohrajeme do konce a pak se pokusíme o druhý bod v prodloužení nebo na nájezdy,“ nastínil svá očekávání. „Ale místo toho propadneme, jdeme ve dvou na jednoho, prohodí si nás a do prázdné branky inkasujeme,“ uzavřel rozmrzele.

Komu z cizinců se v litvínovský řadách nejvíce daří? Z hlediska bodů poutá pozornost Kanaďan Giorgio Estephan, protože nasbíral už 29 zářezů. Mezi základní kameny patří také vytěžovaný obránce Kanaďan Aaron Irving. Nezapomínejme ani na spolehlivého Slováka Denise Godlu.

Poletí Kometa výš?

Pokud by někdo tipoval, že Kometa bude po polovině zápasů sedmá, leckdo by se mu vysmál. Nicméně Brno střídá výhry a prohry. V posledním zápase učinilo přítrž třízápasovému čekání na výhru a vyšláplo si na České Budějovice.

Výsledek se nerodil vůbec jednoduše, přestože Ďaloga zařídil Brnu vedení. Motor vyrovnal prostřednictvím Novotného a začínalo se od začátku. Jenže domácí udeřili a postupně slavil Krištof, Roth a útočník Horký. Na kanonádu už České Budějovice zareagovat nedokázaly, čestný zásah přidal pouze Holec a Motor odjížděl z moravské metropole bez bodu.

„Bylo to vyrovnané utkání, bylo to hodně bruslivé a hodně osobních soubojů,“ začal s hodnocení Jiří Kalous. „Pro nás bylo důležité, že jsme se dostali na odskok tří branek v závěru druhé třetiny,“ hledal zlomový okamžik celého klání. „Budějovice hrozily celý zápas, mají výborné útočníky a my jsme věděli, že nám nedají milimetr ledu zadarmo,“ složil poklonu soupeři.

„Pro nás strašně důležité vítězství z hlediska psychiky, protože poslední utkání, byť jsme nehráli špatně, tak jsme bohužel v závěru ztratili,“ vypověděl bez skrupulí. S tímto paradoxem se potýká i litvínovská Verva.

Jasně nejlepším hráčem je bezpochyby Američan Peter Mueller, který v Brně kroutí už několikátou sezonu, aktuálně má na kontě 42 kanadských bodů. Mezi obránci se daří Kanaďanovi Rhettu Hollandovi či Slováku Marku Ďalogovi.