Začněme řečí čísel, Litvínov během základní části nastřílel 133 branek. Útočníci jich nasázeli 96, ostatní obstarali obránci. Verva měla pět hráčů, kteří překlenuli hranici třiceti kanadských bodů, a tak útok nestál pouze na dvojici Hübl-Lukeš.

Rekordman a povedená akvizice

Zmíněné první místo v klubové produktivitě uzmul Viktor Hübl, veterán, jenž na severu Čech přidá ještě jednu sezonu. Ostřílený matador posbíral 37 bodů za 14 branek a 23 asistencí. Těmito čísly dorovnal předešlou sezonu a udržuje si tak velmi dobrá čísla. V letošním covidovém ročníku si ale prožil několik nepříjemných momentů. Hüblův rozjezd byl pozvolný, zkušený snajpr čekal na trefu dlouhých sedm zápasů. Kletbu prolomil 17. listopadu proti Zlínu, jeho gól se nakonec ukázal jako rozhodující a Verva zvítězila 1:0. Za zmínku stojí také 4 body v jednom utkání, to Hübl zvládl v předposledním kole proti Českým Budějovicím.


Dalším neméně důležitým jménem v sestavě Vervy je Patrik Zdráhal. Čerstvě šestadvacetiletý útočník ve Vervě pookřál, v 51 zápasech nastřílel 12 branek, na dalších 22 jich přihrál. Jeho formu mu dokonce vynesla pozvánku do reprezentace. Ostatně první černožlutý gól letošní sezony vstřelil právě Zdráhal.

Ostrostřelec Jarůšek

Nesmíme zapomínat ani na Františka Lukeše a Richarda Jarůška. Oba dosáhli mety dvaatřiceti bodů. Druhý zmíněný se stal nejlepším střelcem Vervy, nasázel totiž 18 branek. Za zmínku stojí, že usměvavý forvard odehrál všechna utkání na rozdíl od Lukeše. Na druhou stranu „Franta“ se může pyšnit lepšími čísly ve statistice +/-.


Kouč Vladimír Országh mohl spoléhat i na osvědčeného Tomáše Pospíšila, jenž skončil na třiceti kanadských bodech. Mírné zhoršení nastalo u Martina Hanzla, přestože se nejčastěji objevoval po boku Zdráhala a Jarůška. Podobná čísla jako v předešlých sezonách nezopakoval Jakub Petružálek, ten byl dokonce v minulé sezoně druhým nejproduktivnějším hráčem. V uplynulém ročníku však nedostával tolik prostoru, odehrál jen 15 zápasů.

Posily a budoucnost

Co se týče posil, tak o Patriku Zdráhalovi už byla řeč. Mezi další příchozí řadíme Lukáše Žejdla a Martina Látal. Litvínovský odchovanec Žejdl se připojil k týmu až v druhé polovině sezony, odehrál devatenáct zápasů, v nichž vstřelil dvě branky. Rychlonohý Látal dva góly doplnil třemi asistencemi. Velkou smůlu měla loňská posila Samson Mahbod, Kanaďan se totiž po devíti zápasech zranil a vynechal celý ročník. Aktuálně to vypadá na jeho konec v litvínovském dresu.

Abychom nekončili negativně, nový kouč dal šanci několika mladíkům. Celou sezonu odehrál Polák Pawel Zygmunt, který se produktivně zvedl a zabydlel se v sestavě. Více příležitostí měl také Martin Havelka, Filip Helt, Josef Jícha či Přemysl Svoboda. Jejich čtvrtá formace pravidelně zatápěla soupeřům a obránci si na ně museli dávat pozor.

Vladimír Országh reagoval i na nastalou situaci v juniorském hokeji. Dres Vervy díky tomu oblékl Lukáš Stehlík, jenž odehrál devět zápasů a připsal si jednu asistenci. Premiéru v extraligovém dresu si odbyl talentovaný Marek Slavík. Fakt, že si v litvínovském „áčku“ zahráli junioři, je příslibem do budoucna.