Zápasy 26. 01. 2014, Redakce

V Liberci vyrovnal Pavlík při power play! V úterý doma derby s Piráty

Litvínov přetrhl šňůru zápasů venku bez bodového zisku (2:3p) a udržel se tím na postupové pozici! Na 2:2 vyrovnal 68 vteřin před koncem, v prodloužení se trefili domácí. V úterý hostí Verva Chomutov, pokladna se otevírá už v pondělí ráno!

42. (ČT), 26.01.2014, Tipsport arena Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 0:2 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Melicherčík – Gřegořek, Hunkes, Výtisk, Vitásek, Čakajík, Čutta, Voráček – Bulíř, Nedvěd, Urban – Víšek, Bulík, Bartek – Vlach, Filippi, Valský – Kica, Zacha, Jass. Připraven Schwarz. Trenéři Hynek, Černý a Láska

  • Sestava hostů

    Francouz - Pavlík, Gula - Posmyk, Chaloupka - Stříteský, Kousalík - Černý, Hübl, Lukeš - Jánský, Hanzl, Ručinský - Jurčík, Skuhravý, Trávníček - Martynek, Piroš, Gerhát. Připraven Nechvátal. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Konečně! Ač tomu průběh zápasu dlouho nenapovídal, Litvínov poprvé od 13. prosince venku bodoval! Remízu vydřel v samém závěru díky Lukešově přihrávce a ráně Pavlíka.

Zápas začal hymnou a ta jakoby přidala na obou stranách aktérů zápasu na nervozitě. Přehnaný důraz vyústil v sedm vyloučených (3-4), hole byly často proklatě vysoko... Také ve dvě přesilovky pět na tři a dvě branky. I když... Spokojenější šli do kabin domácí.

Litvínov poprvé po zranění nasadil do hry Robina Hanzla a obnovil dvojici Hübl - Lukeš. Marodka centrů tak (doufejme, že definitivně) skončila. Naopak nastoupit nemohl Šlégr, mimo byli stále Zeman a Rapáč.

První vyloučení měl na svědomí už v 66. vteřině Bartek, jeho zákrok holí do Chaloupkova obličeje vypadal hrůzostrašně. Verva se ale teprve rozjížděla a příliš tygří klec neohrozila. Za to hned po přesilovce Piroš od modré zčistajasna rozezvučel tyč! Chaloukovi pak při druhém střetu s Bartkem pískli sudí držení hole a když k němu přisedl Stříteský, měli bílomodří přes minutu výhodu hry pět na tři.

Bartek trefil tyč, Litvínov ale jinak oslabení zvládl velmi dobře. Při trestu Filippiho Posmyk napravil malé zaváhání při předchozí výhodě, nebezpečně pálil od modré. Chvíli byli dva hráči soupeře bez hole, gól ale nepřišel. Půl minuty pykal s Filippim zároveň ještě Urban, ani tahle výhoda pět na tři brankou neskončila. Trávníček mezi kruhy neuspěl. Lukeš uvolnil Hanzla, střílel do protipohybu přesouvajícího se gólmana, síť se nerozvlnila. Tak se trefili Liberečtí, bekhendem zavěsil pronikající Urban, 1:0.

Vyloučení Trávníčka přineslo i šanci hostí, po akci Ručinského se uvolnil Hübl. Litvínov se dočkal po Čakajíkově provinění, Ručinský dal z dorážky gól, ale těsně předtím vnikl do brankoviště z druhé strany Hübl a rozhodčí gól neuznali. Hanzl byl po přihrávce od modré zcela sám před Melicherčíkem, který ale vystrčil včas hůl. Šelmy odpověděli jen "kousnutím" Bulíře po akci Valského.

Druhé dějství začalo také zhurta, možností Liberce a hned odvetou Lukeše s Hüblem. Pavlík pak poslal puk do hlediště, jeho spoluhráči se ale ubránili. Stejně jako hráči soupeře po dvou minutách, které dostali za špatné střídání. Zápas byl v této části vyrovnaný, do krátkodobého tlaku se dostávaly oba týmy. U Vervy třeba Skuhravého formace. Velkou možnost spálil po přihrávce Filippiho Valský.

Litvínov měl paradoxně největší šanci v oslabení po Posmykově hrubosti, Ručinský s Hüblem jeli v oslabení dva na jednoho! Přihrávka ale byla zblokována a Nedvěd se vzápětí trefil přesně, 2:0. Celkově byl výkon Vervy v této části horší a výsledek prostřední části tentokrát odpovídal dění na ledě.

Třetí třetina, to už opravdu nebylo pro hosty na co čekat. Nástup už vyšel nejen co do šance, ale i branky, Lukeš po ledě filigránsky usměrnil Jánského přihrávku. Už po 35 vteřinách sníženo, 2:1. Pomohla k tomu i změněná a zredukovaná sestava, k Hüblovi s Lukešem dali trenéři právě Jánského. Z oživení týmu vyplynula vzápětí ještě střela Hanzla, ale už ve 43. minutě podruhé pomohla Francouzovi tyč...

Obránce Pavlík trefil čistě tělem nepříliš připraveného Nedvěda a hned signalizoval rozhodčím, že se ničeho proti pravidlům nedopustil, což bylo tak i posouzeno. Horší to bylo po Chaloupkově držení. V polovině třetiny se tresty znovu "rozjely". Půl minuty na to se provinil Nedvěd. Domácí jeli na prázdnějším ledě dva na jednoho, Čakajíkovi však utekl puk. Lehký kontakt Černého hole s hlavou protihráče ocenili sudí zdvojeným trestem, vzápětí ale nedovoleně držel Bulík a hrálo se nejprve čtyři na čtyři.

Následné oslabení Litvínov zvládl, vstřelit vyrovnávací gól však stále ne a ne. Skuhravý po kolmé přihrávce, Hübl švihem po buly, Lukeš po Hüblově uvolnění, když pálil do brankáře, pak ani Stříteského rána... Nikdo a nic na Melicherčíka nevyzrálo.

Až při power play! Jako proti Vítkovicím Litvínov využil odvolání brankáře. Po kličce Lukeše, jeho objetí branky a přihrávce na Pavlíka na modrou čáru, kterého nestačili dostoupit protihráči a měl dost prostoru, propálil litvínovský mladík Melicherčíka a srovnal na 2:2!

Po minutě prodloužení fauloval Filippi pronikajícího Skuhravého. Litvínov dotíral na vítězný gól, pálili Lukeš, Hübl, tečovat zkoušel Ručinský, nakonec ale udeřilo po výhodě na druhé straně po ráně Bulíka. Nešť, Verva si udržela "desítku" i lepší vzájemné zápasy s Libercem, což bylo vzhledem k vývoji zápasu skoro maximum. A teď v úterý na Piráty!

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Pavel Hynek: "Pro oba týmy nesmírně důležité utkání. Čekali jsme úporný hokej a málo gólů. Škoda, že jsme neudrželi vedení 2:0. Inkasovali jsme laciný gól na 2:1 a pak se to dohrávalo až do power play. Tam je to o tom, zda do střely lehnete nebo ne. A my do ní nelehli. Soupeř to prostřelil, problémem ale bylo i to, že power play předcházelo zbytečné zakázané uvolnění. Neměli jsme pak na ledě sestavu, kterou jsme chtěli. Musíme být rádi za druhý bod, protože v oslabení jsme mohli zápas ztratit. I když pro nás je to dnes málo."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Od začátku to bylo opatrnější utkání, protože bylo pro oba týmy hodně důležité. První dvě třetiny byli domácí pohyblivější a důraznější, i proto vedli 2:0. Ve třetí části jsme vsadili vše na jednu kartu, protože jsme chtěli vyrovnat, což se podařilo. Mohli jsme odvézt i dva body, v prodloužení jsme měli přesilovku čtyři na tři. Za jeden bod jsme ale rádi."

Fanshop