Zápasy 28. 02. 2014, Redakce

A-TÝM: Kometa zářila víc, náskok v tabulce ale zůstal i po porážce nezměněn

Před vyprodaným stadiónem v Brně skóroval Litvínov v pátek jen jednou a tak Kometu o body neoloupil (1:4). Nicméně udržel pětibodový náskok na účast v play off. Hájit ho bude v neděli doma proti Kladnu!

49. kolo, 28.02.2014, Kajot arena Brno
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čiliak – Dlapa, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka – Vondráček, Čermák, J. Hruška – Svoboda, Němec, Káňa – Novotný, Koreis, Burian – Mrázek, Zohorna, Wasserbauer, Raška. Připraveni Miller a Trvaj. Trenéři Kýhos, Pešout a Beran

  • Sestava hostů

    Francouz – Pavlík, Zeman – Gula, Chaloupka – Posmyk, Stříteský – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský – Černý, Piroš, Trávníček – Majdan, Jurčík, Mical. Připraveni Nechvátal a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Junior Martin Mical si po Válkovi připsal v pátek také první extraligový start za muže v životě. Verva přijela do Brna už se Zemanem a Posmykem a bez zraněného Šlégra. V první části si ale mnoho pozitiv zapsat nemohla.

Oba navrátilci do sestavy byli v první části vyloučeni a Zemanův trest Kometa využila, po střele zdálky dorážel zblízka Němec. Gól ukončil poněkud nervózní a neurovnaný začátek zápasu. Brňané se více tlačili dopředu a Zohorna měl v závěru třetiny hodně času na koncovku, 2:0.

Následné vyloučení Jánského, který nedovoleně bránil Žižku, Litvínov do konce třetiny ustál. V ofenzívě se však téměř neprosadil, až na Zemanův pokus zdálky a Hüblovu koncovku v oslabení.

Bilance druhého dějství už byla pro hosty příznivější, nicméně dvoubrankový náskok Kometě zůstal. Poměr vyloučených byl tentokrát rozdělen spravedlivě (3-3). Poté co Litvínov nevyužil svou první přesilovku (Dlapa), sehráli Burian se Svobodou ideální kombinaci pro střelecky disponovaného Němce, který z voleje zvýšil na 3:0.

Litvínovské fandy v aréně zahřála až čtvrtá formace, která v polovině utkání zmáčkla soupeře. Chyběl jen efekt. V téže době se na ledě přiostřilo a přituhlo zároveň, sudí domlouvali oběma kapitánům, ale bylo to málo platné.

Hlavně pro hosty, ven šli Černý a 1:16 min. po něm i Pavlík. Dvojnásobné oslabení Verva ubránila, Francouz byl celé utkání jako vždy vynikající. Při hře čtyři na čtyři (vyloučeni Čermák a Ručinský za menší vzájemnou potyčku) pak konečně udeřila: Pavlík načasoval přihrávku ze strany před branku na najetého Hübla, který zvedl puk pod horní tyčku, 3:1. Do kabin se tak šlo přece jen lépe, navíc během přestávky neúspěšně dohrála v Praze svůj zápas Slavia (2:3 s Třincem).

Ke zdramatizování zápasu bylo blízko při vyloučení Kempného ve 47. minutě. Jánský zblízka po Hüblově vybídnutí na Čiliaka nevyzrál a stejně se vedlo Lukešovi, před kterým chvíli zívala odkrytá klec. Její strážce se ale stihl přemístit včas. Pečeť výsledku dal dovršeným hattrickem Němec. Byl pak i vyloučen, za nafilmovaný pád, čímž sudí hodně popudili diváky i brněnskou střídačku. Verva ještě mohla snížit po kolmici na Jánského a jeho prosmýknutí mezi obránci. Sám před brankou mířil nahoru jako proti Varům, ale gólem to tentokrát neskončilo.

Kometa dovedla zápas do vítězného konce. Litvínov přišel o devátou příčku díky očekávané výhře Liberce v Chomutově, ale na hraniční 11. místo má stále náskok pět bodů a před sebou duel s kladenskými Rytíři...

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Karel Beran: "První třetinu jsme zvládli výborně. Plnili jsme, co jsme si řekli. Za stavu 3:0 jsme soupeře pustili do několika šancí, ale závěrečnou třetinu jsme zvládli na výbornou a dotáhli zápas do vítězného konce."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Celý zápas jsme tahali za kratší konec, neměli jsme takový pohyb jako domácí. Ti nás přehráli i v agresivitě. Kometa dnes vyhrála zaslouženě."

Fanshop