Zápasy 27. 08. 2013, Redakce

Verva veze výhru z Chomutova!

Po čtyřech porážkách v řadě Litvínov v desátém přípravném utkání zabral a oloupil o vítězství Piráty na jejich ledě poměrem 3:2. Derby sledovalo v Chomutově přes tři tisíce diváků a rozhodlo je trestné střílení.

přát., 27.08.2013, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hanuljak – Pulpán, Mrázek, Stehlík, Bartejs, Trefný, Lakos, Rýgl, Šulák – Šagát, Svoboda, Sikora – Bartečko, Račuk, Balej – Hřebejk, Hromas, Kämpf – Kubinčák, Kaše, Mainer

  • Sestava hostů

    Francouz – Pavlík, Kousalík - Stříteský, Zeman (21. - 60.) - Pavelka, Šlégr (1. - 40.) - Gula, Chaloupka (1. - 20., 41. - 60.) – Majdan, Hübl (A), Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček (C) – Rapáč, Černý, Pšurný – Jurčík, Piroš, Ručinský (A). Připraven Fran


Reportáž

V Chomutově se před pěknou návštěvou jiskřilo jako při správném (extraligovém) derby. Tradiční trojice sudích na čele s Tomášem Turčanem si přišla na své a udělila 38 trestných minut.

Litvínov stále bez zraněného Robina Hanzla a s Pavlem Francouzem v brance v každé třetině nechal odpočívat jednu obrannou dvojici, celé utkání odehráli z beků jen Pavlík s Kousalíkem. Tým dvakrát prohrával, ale dokázal skóre otočit a rozhodnout Františkem Gerhátem z trestného střílení.

Už ve 2. minutě viděli sudí na ledě příliš mnoho hráčů Vervy, ale gól padl až při rovnovážném počtu. Skóre otevřel v 6. minutě chomutovský Šagát. Už za 121 vteřin však bylo srovnáno. Ranou od modré čáry se o to postaral obránce Kousalík, 1:1.

Druhou polovinu třetiny rozbila řada vyloučení, z nichž domácím rezultovala i výhoda tři čtvrtě minuty čtyři na tři. Horkých hlav přibývalo, už však bez gólového efektu.

Po změně stran nejprve Piráti neposlali z trestné lavice předčasně zpět do hry Kousalíka, ale přesto se znovu ujali vedení zásluhou Sikory. Vyrovnal další litvínovský zadák Pavelka, jemuž asistoval Šlégr, a po polovině utkání se vlastně začínalo znovu, 2:2.

Litvínov byl ve druhé polovině třetiny lepší, velký závar před Hanuljakem ve 34. minutě však brankou neskončil. Přece se však skóre poprvé zvrtlo na stranu hostů, přišlo to ale až ve třetím dějství.

Gerhát, faulovaný v úniku, dostal příležitost k trestnému samostatnému nájezdu a proti brankáři Hanuljakovi v této dovednostní disciplíně, na rozdíl od krajana Majdana v Bílině, uspěl povedeným způsobem. Zakončil jednou rukou ala Forsberg - 2:3! Další tresty kýžené vyrovnání chomutovským hráčům, toužícím po první výhře v přípravě v normální hrací době (včetně zápasů European Trophy), nepřinesly a byl tu závěr.

Litvínov v něm zvládl i více než dvouminutovou power play soupeře. Ještě 12 vteřin před koncem byli za potyčku vyloučeni Pulpán a Lukeš, na ledě bylo stále rušno... Nakonec se z výsledku radovali fanoušci i hráči černožlutých.

Ve čtvrtek se Verva představí v 18 hodin v Mostě proti Ústí. Přijďte se podívat!