Zápasy 05. 09. 2013, Redakce

Špatná generálka, dobrá premiéra?

Boleslavský Marek Loskot rozhodl dvěma góly poslední přípravný litvínovský zápas. Za Vervu odpověděl jen Juraj Majdan, hosté vyhráli 2:1.

přát., 05.09.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz - Pavlík, Kousalík - Stříteský, Zeman - Pavelka, Šlégr - Gula, Chaloupka - Majdan, Hübl (A), Martynek, Hanzl, Trávníček (C), Gerhát, Piroš, Ručinský (A), Jurčík, Černý, Pšurný. Připraven Franěk

  • Sestava hostů

    Valent – Němeček, Toman, Mikulík, Pojkar, Žabka, Van De Velden, Protivný, Jindra, Bohunický, Loskot, Výborný, Broš, Nouza, Pabiška, Vrbata, Klimenta, Koudelka, Demel, Jiránek, Lenc, Rys. Připraven Will


Reportáž

Verva nastoupila do generálky bez Lukeše a Rapáče, poprvé od 17. srpna mohl nastoupit Robin Hanzl. Stadión slušně zaplnilo několik set diváků, při generálce běžela i velkoplošná obrazovka.

Litvínov začal tlakem - už ve 22. vteřině měl šanci Majdan - který ještě umocnila přesilovka. První provinilcem se ještě před vypršením 1. minuty stal Bohunický.

Pavel Francouz si do 8. minuty připsal jen jeden vážný zákrok, pak se ale hosté osmělovali častěji. Broš nastřelil zblízka tyč, s Klimentou se řítil na jediného obránce soupeře a Demel byl sám před brankou - v obou případech úspěšně zasáhl Francouz. Ve 13. minutě šel ven Chaloupka, Boleslav se usadila v pásmu, ale neprosadila se. Demel zasáhl holí v obličeji Ručinského, na dvě minuty nuceně opustil kolbiště a to zase dlouhý "zámek" předvedli domácí. Také bez efektu.

Komickou situaci, kdy všichni aktéři zratili puk z dohledu, přerušila se hra a puk dál ne a ne najít, ukončil až Trávníček, který jej nakonec vyklepal z výstroje. Hübl na konci kombinace přestřelil Valentovu klec, drtivý tlak ale skončil bez gólu, stejně jako předělená výhoda Středočechů poté, co dvojice hlavních sudích poslala ven za krosček Stříteského 49 vteřin před koncem třetiny.

Úvod druhé části byl vyrovnanější té první a v první desetiminutovce možností ubylo. Tresty Ručinského a Broše branku nepřinesly. Ve 33. minutě našel Piroš před klecí soupeře Gerháta, ten však puk nezpracoval. Akce nicméně signalizovala nadcházející rušnější průběh zápasu.

Hlavně při vyloučení Budínského ve 35. minutě: zapomenutý Klimenta nejprve vyprášil dobře postaveného Francouze, pak v přesilovce na druhé straně Piroš dorážel Ručinského ránu těsně vedle a vedle zamířil i Hübl. Boleslavský Lenc pak trefil z brejku tyč...

Na góly si diváci počkali až do třetí třetiny. Loskot jel sám na branku rychle a ještě rychleji provedl kličku, zakončil efektně i úspěšně, 0:1. Dvě minuty na to byla k vidění potyčka před litvínovskou svatyní. Domácí se chvíli hledali, ve hře převládala nepřesnost.

Dva Pavelkovy tresty Verva ubránila, horší to bylo v 51. minutě, kdy sudí poslali ven zároveň Ručinského a Piroše. Ale ve dvojnásobném oslabení létal kotouč přes všechny čáry, Boleslavským se nedařilo udržet v útočné třetině. V 53. minutě ale Loskot znovu na Francouze vyzrál, natáhl kličku a ležícího brankáře z úhlu přehodil, 0:2.

Žlutí zbraně nesložili a snažili se s výsledkem něco udělat. Nahrál jim Tomanův faul v 57. minutě. Majdan napodruhé zužitkoval Pirošovu přihrávku a 159 vteřin před koncem snížil na 1:2. Power play pak už domácím vyrovnání nepřinesla.

Příprava je za námi, příští duel Vervy už bude extraligový!