Zápasy 03. 09. 2013, Redakce

Šestou výhru musela Verva v Mostě hájit

Až k závěrečné mostecké power play dospěl úterní duel. Litvínov v ní udržel těsné vedení 4:3, připsal si šesté vítězství v přípravě a ve čtvrtek se poprvé představí na svém domácím stadiónu.

přát., 03.09.2013, Most
logo Mostečtí Lvi
logo HC VERVA Litvínov
Mostečtí Lvi HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    0:2, 1:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Nechvátal – Hora, Charousek, Slavík, Čížek, Kasal, Drtil, Strejček – Tauš, Slavíček, Palaščák – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Andres, Zavřel – Vlček, Koudela, Sedláček. Připraven Gutsevitch

  • Sestava hostů

    Franěk - Stříteský, Zeman - Pavlík, Kousalík - Pavelka, Šlégr - Gula, Chaloupka - Majdan, Hübl (A), Trávníček (C) - Jurčík, Piroš, Ručinský (A) - Černý, Gerhát, Pšurný - Martynek. Připraven Francouz


Reportáž

Na podstatně bělejším ledě mosteckého zimního stadiónu než minule nastoupil Litvínov k ošidnému zápasu. Tentokrát klubová hymna vítala soupeře. Když se utká "áčko" s "béčkem", často dojde k překvapivému výsledku. V Mostě působí řada hráčů širšího kádru HC VERVA, v úterý nastoupili Nechvátal, Hora, Kasal, Bojer, Smolka, Písařík, a Zavřel. Bojovný domácí tým nakonec tak trochu podle očekávání udržel skóre na vážkách až do samého závěru.

Na jedné straně velezkušený Petr Franěk, na druhé mladý Patrik Nechvátal. Vervě scházeli zranění Hanzl, Rapáč a Lukeš, k Martynkovi stavěli trenéři do útočné formace zadáky (Pavelku, Šlégra či Kousalíka).

Ve 3. minutě donutil Nechvátala k prvnímu zákroku Martynek po předchozí kombinaci dalších členů kombinované řady (Šlégra a Pavelky). Slavík díky svému krosčeku jako první zahřál trestnou lavici, ale šanci (Majdan) si hosté vypracovali až po skončení přesilovky. Přečíslení Mostu vyřešil Franěk a i další jeho zákroky byly úspěšné. Martynkův trest jeho spoluhráči ubránili a v závěru třetiny přišly i branky.

Majdan vybruslil od mantinelu a odčaroval svou dosavadní střeleckou smůlu, 0:1. V další šanci pak neuspěl Černý, ale pěknou kombinaci Šlégra (z otočky), Pavelky a Martynka zakončil přesně posledně jmenovaný, 0:2.

Po přestávce vyhodil puk rukou do hlediště Písařík a Trávníček mohl z dorážky Hüblovy střely přidat třetí branku. Nestalo se a zápas se zdramatizoval. Po soupeři sáhl Ručinský a musel ven, domácí se branky zatím nedočkali. Hezkou akci skončivší až na Nechvátalovi předvedli Hübl, Trávníček a Majdan. Po vyloučení prvně jmenovaného udeřilo na opačné straně, nahoru se trefil Vlček, 1:2.

Gólovou radost z vyrovnání zkazil Mostu Franěk, který neinkasoval ani při dvou Jurčíkových vyloučeních, kterými se zápas přehoupl do třetího dějství.

Pro hosty začala 3. třetina sympaticky - volný prostor se otevřel před obráncem Stříteským, který zamířil pod horní tyčku, 1:3. Zelení ale nesložili zbraně, přečkali Majdanovu možnost a sami Slavíčkem snížili, 2:3. Odpovědět mohl ujíždějící Ručinský, byl však tísněn a Nechvátal si s jeho koncovkou poradil. Most špatně střídal a musel do čtyř, ubránil se. Pak však přece inkasoval počtvrté. Přečíslení Černého s Pšurným gólem neskončilo, ale akce pokračovala a důraz před brankovu osvědčil Jurčík, 2:4.

V 58. minutě přestřelil Fraňkovu klec Bojer. 121 vteřin před koncem se domácí znovu dokázali dostat do zápasu, v signalizované výhodě upravil Nedrda na 3:4 a postaral se o dramatický závěr. Přišel oddechový čas, 89 vteřin dlouhá power play ještě v poslední vteřině poslední střela prvoligových hokejistů na klec extraligových, ale výsledek už se nezměnil.

Litvínov si vylepšil bilanci (terá bude dnem 12.9. zapomenuta) na 6 - 1 - 5. Ve čtvrtek se tým poprvé v nové sezóně představí na ledě ZS I. Hlinky proti Mladé Boleslavi(17:30, vstup 20 Kč).

Fanshop