Zápasy 07. 09. 2013, Daniel Pavlík, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Pět gólů z přesilovek a Litvínov slaví první vítězství nad Chomutovem

Ch o m u t o v - Litvínovští junioři odjeli k prvnímu mistrovskému utkání k sousedům do Chomutova. Divokou přestřelku rozhodla trojice Válek (2+2), Cvrk (0+4) a Trübenekr (2+2). Chemici dokázali využít v utkání pět přesilových her a porazili piráty v prodloužení.

2. kolo, 07.09.2013, SD aréna Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4 5p
  • Třetiny

    0:0, 3:4, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Maštalířský (Dvořák) – Michálek, Cestr, Szathmáry, Drobný, Černý, Pelc, Havel, Dobrovolný – N. Hlava, Fronk, Štovíček, Veselý, Janák, Jindra II, Paleček, Vrána, P. Macháček, D. Kaše, Bednář, Peštuka

  • Sestava hostů

    Klečka (Soukup) – Baranek, Kokeš, Šesták, Cvrk, Strejček, Šefl, Svoboda, Fučík – Válek, Weitz, Štěpka, Trübenekr, Písařík, Zdeněk, Řezníček, Mical, Stříbrný, Čeřovský


Reportáž

Od začátku byli aktivní Piráti, kteří ale přes veškeré úsilí nedokázali překonat litvínovského Michala Klečku. Například Jiří Fronk si dokázal vytvořit pár slibných šancí, ale žádnou z nich nepřetavil v gól. Litvínovská obrana pracovala velmi dobře a spolehlivě. Pokud to však bylo možné, hosté z Litvínova ihned šli do protiútoku. K vidění byl opravdu pěkný hokej špičkových juniorských týmů. Ačkoli by si toto utkání zasloužilo nějakou branku, první třetina vyšla z obou stran naprázdno.

Ve druhé třetině se ale děly věci! Ve čtyřiadvacáté i pětadvacáté minutě Litvínov střelil dvě slepené branky. Přesilovku 5 na 3 nadvakrát využil Jan Trübenekr a Chomutov byl velice nemile překvapen. Piráti však nezaostávali ale Paleček svou tečí nepřekonal Klečku. Odměna přišla až ve dvaatřicáté minutě, kdy se též v přesilovce 5 na 3 trefil Nicolas Hlava. Jenže přišel další úder černožlutých. Jan Strejček mocně vypálil od modré a Maštalířský nedokázal letící projektil zastavit. Ale to ještě vůbec nebyl konec přestřelky. Na 2:3 snížil i Jan Paleček, ale jednobrankový náskok Litvínova znovu narostl na dvě.

Jako by tomu chtěl snad osud. Litvínovský Lukáš Válek vystřelil na Maštalířského, kterému puk nešikovně propadl pod rukou. To už na brankáře Pirátů bylo moc a uvolnil tak místo Tadeaši Dvořákovi. Jenže Piráti znovu zabrali. Obránci hostů udělali obrovskou chybu a nechali Klečku na pospas Radku Veselému. Ten své šance nepohrdl a rychlou kličku nakonec dostal puk za bezmocného gólmana. Oproti první třetině velice šílený průběh té druhé.

Piráti měli dvacet minut na jednu branku, proti dobré litvínovské obraně. Domácí neměli zrovna drtivou převahu, ale nějakou šanci si Chomutov vypracovat dokázal. Tomáš Paleček tečoval před brankou a puk naneštěstí pro domácí skončil na betonu Klečky. Přišla však 56. minuta a bylo srovnáno. Jakub Vrána si dobře najel a zakončil přesně.

Následovalo tedy prodloužení, které začali lépe hosté. Hned na začátku totiž ujeli dva na jednoho, ale Dvořák Piráty podržel. Jenže pak došlo na vyloučení Szathmáryho, který nepříjemně sekl Válka a tím umožnil hostům další přesilovku. A ta byla úspěšná. Právě Lukáš Válek patnáct vteřin před koncem prodloužení překonal chomutovského gólmana. Litvínov si tak odváží z Chomutova dva body.

Fanshop