Zápasy 20. 09. 2013, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov porazil Slavii a slaví čtvrtou výhru

P r a h a - V 6. kole NOEN extraligy juniorů Litvínov vyjel na led Slavie, kde vybojoval tři body. V první třetině poslal černožluté do vedení Řehoř. Domácí sice tři minuty před koncem utkání zkusili vyrovnat v šesti, Válek ale potvrdil vítězství hostí do prázdné branky.

5. kolo, 20.09.2013, ZS Slavia Praha
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    D. Novák (Eder) - A. Růžička, Drahorád, Mašín, Saňa, Leština, Löbl, M. Novák - Moravec, Andres, Červený, Kellerstein, Patzelt, Zajíc, Ječný, Hlinka, Jedlička, Navrátil, Preševa, Török.

  • Sestava hostů

    Soukup (Klečka) - Fučík, Cvrk, Kokeš, Strejček, Svoboda J., Šesták, Baránek, Šefl - Průša, Řehoř, Válek, Čeřovský, Mical, Trübenekr, Zdeněk, Kalina, Řezníček, Štěpka, Ujfaluši, Weitz


Reportáž

Zkraje zápasu se zdálo, že by domácí mohli jít brzy do vedení. Úvodní tlak ale netrval dlouho. Síly se vyrovnaly, přičemž ale ani jeden z týmů netěšil diváky v pražském Edenu pohledným hokejem.

Vybočit ze stereotypu se povedlo ve 14. minutě Litvínovu. Při přesilové hře namířil odražený puk do prázdné brány Ivan Řehoř (0:1). Domácí sice několikrát Severočechy poškádlili, ale vyrovnat nedokázali.

Druhá část byla opět plná zmařených přihrávek, nedotažených útočných akcí, a tak se hlavně bojovalo o střední pásmo. Prostřední třetina přinesla ale změnu v tom, že se v ní mnohem víc vylučovalo, přičemž častěji hrála v početní převaze Slavia. Litvínov si v závěru dokonce vyzkoušel zkrácenou přesilovku pěti proti třem. Gólových oslav se však ani jeden z týmů nedočkal.

V závěrečné třetině Slavia dostala díky nedisciplinovanosti soupeřů mnoho příležitostí ke srovnání skóre. Na rozdíl od hry pět na pět domácí hráli v početní převaze velmi solidně, litvínovského brankáře Soukupa ale nebyli schopní překonat.

Litvínovští se se zápasem loučili několika fauly, Slavia ale puk do sítě ne a ne dostat. Naopak Litvínovští sami dali zápasu gólovou tečku, když do Růžičkovy přihrávky strčil hůl Lukáš Válek, a puk usměrnil přímo do odkryté branky Slavie (0:2).