Zápasy 20. 11. 2013, Lucie Lobo, Ondřej Vlk

Junioři: Válek s Řehořem řídili výhru nad Boleslaví, Litvínov vyhrál 5:2

L i t v í n o v - V dohrávce 8. kola NOEN extraligy juniorů hostil Litvínov na zimním stadionu Ivana Hlinky Mladou Boleslav. Chemici vstoupili do utkání skvěle, už ve druhé minutě otevřel gólový účet utkání Mical. V desáté minutě zvýšil na 2:0 pro domácí Řehoř. Litvínov využíval svých šancí a ve třetí třetině dokonce za stavu 4:0 vyhnal hostujícího gólmana z branky. Hosté ještě zkorigovali stav utkání, ale poslední slovo měl domácí obránce Fučík, když v závěru pojistil výhru ranou pod víko.

8. kolo, 20.11.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5 2
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Kokeš, Fučík, Šesták, Strejček, Cvrk, Šefl, Svoboda, Mical, Řehoř, Válek, Štěpka, Zdeněk, Trubenekr, Řezníček, Ujfaluši, Šimeček, Čeřovský.

  • Sestava hostů

    Pechek – Bernad, Nedbal, Lobo, Kulhánek, Plíšek, Žalud, Podsedníček, Suchan, Sonnek, Frolík, Volf, Ďurač, Byakov, Chvátal, Kotala, Smrčka, Kuchta.


Reportáž

V úvodu byl lepším týmem Litvínov, který se hned na konci druhé minuty dostal do vedení! Martin Mical na podruhé dostal odražený kotouč do branky! Chvíli na to přišlo vyloučení na straně hostí, to ale ze strany domácích nebylo využito. V sedmé minutě s opět domácí dostali do několika pěkných šancí, Pechek ale podržel svůj tým a kotouč podruhé za svá záda nepustil.

To se mu však nepovedlo v 10. minutě utkání, kdy Litvínov navýšil své vedení na dvě branky. Vhazování před Pechkem vyhrál Válek, který nahrál Cvrkovi. Ten vystřelil od modré a jeho střelu tečoval do branky Ivan Řehoř. Po druhé inkasované brance si hosté vybrali svůj oddechový čas.

Chvíli na to byl ale již podruhé vyloučen Kulhánek a Litvínov měl další možnost opět bodovat. 37 sekund před koncem Kulhánkovo trestu k němu na trestnou lavici usedl Kuchta. Daleko k využití této dvojnásobné početní výhody neměl Lukáš Válek, jehož střelu šikovně zlikvidoval připravený Pechek! Boleslav si také o chvíli později zahrála přesilovou hru, nesehrála ji vůbec špatně, ovšem chyběla koncovka.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se do obrovské šance dostal Byakov, který bekhendem přestřelil branku! Ve 25. minutě přišlo další vyloučení na straně hostů a Litvínov si opět vypracoval několik pěkných šancí. Chvilku po přesilovce Šimeček z kraje kruhu trefil tyč hostující svatyně! Chvíli na to ještě ohrozil hostující branku Cvrk, který vyprášil Pechkovo beton střelou od modré!

Ve třiatřicáté minutě se Litvínov vzdálil Boleslavi o další branku! Cvrkovu střelu vyrazil Pechek svým betonem před sebe, kde si na něj počkal Martin Mical, který poslal puk za gólmanova záda. Minutu na to se ve velké šanci ocitl Zdeněk, který vystřelil a svojí vyraženou střelu se ještě snažil dojet. Pechek ale ukryl kotouč pod lapačku. Ve 35. minutě byl vyloučen domácí Fučík. Tuto početní výhodu nesehráli hostující vůbec špatně, dlouho kombinovali před Soukupem, ale opět jim chyběla koncovka.

Ve 44. minutě domácí vstřelili Boleslavi čtvrtou branku! Kapitán Lukáš Válek se z mezikruží trefil přímo mezi betony hostujícího gólmana Pechka! Po čtvrté inkasovaná brance hosté vyměnili gólmany. Jana Pechka v brance vystřídal Patrik Ašenbrenner. Ve 46. minutě by vyloučen domácí Ujfaluši a hosté této přesilové hry využili! O první branku hostů se postaral Petr Kuchta.

V šestapadesáté minutě Boleslav snížila litvínovský náskok na rozdíl dvou branek. Jakub Frolík před brankou zamíchal s pukem a překonal domácího Soukupa! Hosté měli poté několik dalších šancí, které ale nebyly využity. V 59. minutě však potvrdil vítězství Litvínova Roman Fučík, jehož střela se odrazila od špičky betonu a teprve tuto odraženou střelu napodruhé uklidil pod víko!

Litvínov tedy zvítězil 5:2 a připisuje si tři body. V sobotu čeká litvínovské derby s Chomutovem, které se odehraje na stadionu Ivana Hlinky od 16:00.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Utkání mělo tempo, hrálo se důrazně a my jsme byli ty šťastnější, že jsme nějaké šance proměnili. V poslední třetině jsme si to zbytečně zkomplikovali, jak jsme dali čtvrtý gól, tak jsme začali hrát úplně bláznivý hurá hokej. Soupeř dal najedou dva góly a my jsme se začali o výsledek bát. Nakonec jsme to zvládli a jsme rádi za tři body.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): Chtěli jsme hrát soustředěný hokej od začátku zápasu, ale bohužel jsme hned z kraje inkasovali a následně i druhý gól. Tím se nám rozpadla naše hra, máme problémy s marodkou, chybí nám pět beků ze základní sestavy. Dnes bych to na beky ale nesváděl, protože jsme si vypracovali ze začátku utkání několik slibných šancí, ale naši útočníci nebyli schopni zakončit. Několikrát jsme měli před sebou prázdnou branku a to rozhodlo utkání, že jsme tyto vyložené šance neproměnili. Domácí zaslouženě vyhráli, měli lepší pohyb a nám se dnes utkání nepovedlo.

Fanshop