Zápasy 16. 11. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Skvělý Klečka vychytal Pardubice, výhru vystřelil Šimeček

P a r d u b i c e - V 18. kole NOEN extraligy juniorů vyjeli junioři na led Pardubic. Utkání patřilo především brankařům a obranám. Oba brankáři předváděli výborné zákroky, ale litvínovský Klečka byl přeci jen o něco lepší a nepustil za svá záda ani jeden puk. O výhře rozhodl v závěru druhé třetiny Šimeček. Chemici svou výhru ještě pojistili trefou do prázdné branky.

18. kolo, 16.11.2013, ZS Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vejmelka – Procházka, Petira, Vácha, Štědrý, Voženílek M., Kysela, Chvojka, Fiala, Voženílek D., Veselý, Brida, Poulíček, Schneider, Hlaváček, Špaček

  • Sestava hostů

    Klečka – Šesták, Fučík, Strejček, Svoboda, Cvrk, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek, Štěpka


Reportáž

Utkání začalo velmi svižně, ale gólu se diváci v první třetině nedočkali. Zpočátku byl aktivnějším týmem Litvínov, který tlačil Pardubice a vytvářel si gólové šance. Ty se rychle probraly a začaly bruslit, zejména se sluší pochválit hru tělem.

První šance domácích na sebe nenechala dlouho čekat. V 7. minutě si Radovan Chvojka nabruslil po pravém křídle do volného prostoru, kde přihrávkou přes bránícího obránce našel, na druhé tyči, volně stojícího Martina Hlaváčka. Ten stihl zakončit, ale pouze do betonu brankáře Klečky.

Druhou gólovou příležitost Pardubic měla malá haůa možnost vidět ve 12. minutě. Michal Petira našel mírovou přihrávkou Martina Fialu, který uháněl sám na Klečku. Jeho forhendová klička se zakončením mezi betony, ale nevyšla podle představ.

Litvínov hrozil celkově celou třetinu, ale byly to spíše náznaky než pořádné gólové šance. Tu si vytvořil ke konci první třetiny Karel Šefl, ale skóre se neměnilo.

Druhá třetina byla spíše two-men show v podání Karla Vejmelky a Michala Klečky. Oba celky vlétly do druhé třetiny ještě s větším nasazením než do té první. Nejdříve se blýskl svou lapačkou Karel Vejmelka. Poté se do druhého samostatného úniku dostal Martin Fiala. Řešení bylo stejné jako u prvního pokusu a i stejný konec.

Litvínovské pokusy ve valné míře troskotaly na vynikajícím Vejmelkovi, kterému mohli jeho spoluhráči hodně děkovat. Na Michalu Klečkovi si vylámal zoubky i Jan Veselý, kterému se odkryla část branky, gólman Litvínova tam stačil vložit svůj beton.

Samostatný únik číslo tři v podání Martina Fialy skončil opět nevalně. Stejná klička i konec. Litvínovští se svého gólu přeci jen dočkali. Po zaváhání pardubických hráčů v obranném pásmu, se k puku dostal Jaroslav Šimeček, který ostrou ranou otevřel skóre dnešního utkání – 0:1.

Pardubice začaly třetí třetinu lépe. Vytvořily si pár slibných šancí, ke gólu to nevedlo. Po faulu na Martina Hlaváčka bylo nařízeno trestné střílení, ke kterému se postavil již zmiňovaný starší dorostenec. Klička do forhendu byla úspěšná, ale Klečka stihl nechat lapačku nad ledem a vytáhl tak z brankové čáry jistý gól.

Největší tutovku měl na holi Patrik Poulíček, který lehce tečoval a poté i dorazil nahození spoluhráče, ale také on neuspěl. Síly Pardubicím neubývaly a snažily se vstřelit tolik potřebný gól, to se jim nedařilo. Poslední hřebíček do rakvičky zatloukl Jan Trübenekr, když se trefil do prázdné branky Pardubic – 0:2.

Fanshop