Zápasy 12. 12. 2013, Lucie Lobo

Junioři: Liberec rozhodl vyrovnané utkání ve třetí třetině

L i t v í n o v - V rámci 25. kola Litvínov vyzval na svém ledě Liberec. Litvínovu se dařilo jen v první třetině. Poté co ztratil vedení, měli po zbytek utkání navrch hosté. I přesto, že Litvínov dvakrát vedl, podlehl hostujícímu týmu 2:4.

25. kolo, 12.12.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 4
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Soukup – Šesták, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Weitz, Stříbrný, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek.

  • Sestava hostů

    Vaněček – Havlín, Jandejsek , Mrázek, Šír, Pyrochta, Pálek, Langhammer, Hrníčko, Dlouhý, Kalfiřt, Psota, Vlk, Svoboda, Boček, Žďárský, Havlas, Pilař.


Reportáž

Úvod první třetiny nepřinesl žádnou větší šanci. Až v sedmé minutě po vyloučení hostujícího Psoty přišla hezká podívaná. Nejprve se Šimeček s Šestákem ocitli v obrovské šanci, kterou však druhý jmenovaný nezakončil správně a hostující gólman Vaněček tak neměl moc práce. Pár sekund na to ale Litvínov početní výhody využil. Válek vyhrál vhazování a poslal kotouč na modrou Cvrkovi, který nahodil na branku a vybídl tak Jana Trübenekra k teči. Ten této nabídky využil a zakončil za Vaněčkova záda.

V deváté minutě měl ale velké štěstí domácí gólman Soukup, který zkazil rozehrávku za brankou a tím si pěkně zavařil. Jen co se stačil vrátit do branky, už musel čelit dvěma střelám hostujících hráčů. Ani dorážka Pyrochty však Soukup za svá záda nepustil. V druhé polovině se Soukupovi málem vymstila další nevydařená rozehrávka. Tuto situaci zachránil Wiedemann, který včas vyslal puk mimo útočné pásmo.

Druhá dvacetiminutovka začala zajímavěji než ta první. V úplném úvodu se do šance dostali domácí. Mical z kruhu prověřil Vaněčka, poté ještě dorážel Válek. Oba pokusy zlikvidoval hostující gólman. Chvíli na to se ale hra otočila. Hrníčko byl nebezpečný před brankou, ale Soukup na poslední chvíli sklapl betony.

Ve 25. minutě dostal Řezníček mezi kruhy zpětnou přihrávku od mantinelu odkud střílel na hostující svatyni. Ovšem Vaněček ani tuto obrovskou šanci za svá záda nepustil. Chvíli na to si ale hosté zahráli dvojnásobnou přesilovou hru a také ji dokázali využít. Adam Jandejsek zakončil kombinaci hostí od modré čáry k levé tyči litvínovské branky a vyrovnal tak stav utkání.

Když se třetina přehoupla přes polovinu, byly k vidění další šance. Dvojice litvínovských útočníků se snažila marně tečovat puk před brankou, poté se kotouče ujal Liberec, kterému se ve svém vlastním oslabení podařilo uniknout na Soukupa. Pyrochta však na litvínovského gólmana nestačil. Ve 36. minutě Litvínov využil přesilovou hru a dostal se znovu do vedení. Martin Kokeš propálil od modré vše, co mu stálo v cestě.

V polovině závěrečné třetiny využil Liberec svoji druhou dvojnásobnou přesilovou hru a vyroval stav utkání. Matěj Psota z kruhu zakončil hostující akci za Soukupova záda. Přesilovka hostů pokračovala. Šefl vyhodil po mantinelu a ve středním pásmu se kotouče ujal Šesták. Ten se rozjel sám na Vaněčka, byl ale čistě zastaven a nestihl tak zakončit.

V 53. minutě se hosté poprvé za utkání dostali do vedení. Odražený puk do branky doklepl Matěj Psota. Minutu na to mohl Litvínov vyrovnat, ale Mical mířil těsně mimo tři tyče. Poté ale Litvínov pokračoval v útoku. Válek nahrával Micalovi před branku, ten se ale trefil pouze do Vaněčkovo výstroje. V závěrečné části třetiny se Soukup blýskl skvělým zákrokem, kdy parádně rozklekl proti střele Pilaře.

Na konci 57. minuty si domácí vyžádali oddechový čas a Soukup poté zůstal na střídačce. Litvínovu se už od začátku hra v šesti moc nedařila, Jandejsek vyhodil jen těsně vedle pravé tyče opuštěné domácí klece. V poslední minutě utkání však potvrdil vítězství Liberce Dominik Hrníčko. Liberec si tak připsal všechny tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Dneska jsme nepředvedli dobrý výkon. Možná v té první třetině. Neplnili jsme věci, co jsme si řekli. Nepřistupovali jsme k tomuto zápasu tak, jako jsme přistupovali k posledním devíti zápasům. Klukům se ukázalo, že když nebudou hrát na plno a plnit ty taktické věci, které mají, tak nebudou mít šanci vyhrávat a bodovat. My to bereme jako takovou facku, aby si to ti kluci uvědomili. Budeme na tom muset začít pracovat a uvidíme jak to půjde dál.

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Jsme hrozně šťastní, že jsme tady vyhráli. Myslím si, že to byl výborný zápas. I pro diváky, kteří ho viděli. Z obou stran si myslím, že to bylo vyrovnané. To, že jsme odskočili na jednu branku, tak od poloviny utkání jsme byli aktivnější. Dostali jsme se do více šancí. Jinak musím říct, že první třetinu jsme byli pod obrovským tlakem a to nás podržel brankář. Musím všechny hrozně pochválit a gratuluji hráčům k vítězství.

Fanshop