Zápasy 10. 01. 2014, Lucie Lobo, foto: Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov předvedl skvělý obrat a zvítězil nad Budějovicemi 7:5

L i t v í n o v - Ve 27. kole NOEN extraligy juniorů předvedl Litvínov skvělý obrat. Prohrával nad Budějovicemi 2:5 a tento nepříznivý stav dokázali černožlutí otočit a nakonec zvítězili 7:5. Litvínovští jsou v tuto chvíli v tabulce na druhém místě a na první Chomutov jim schází pouze tři body.

27. kolo, 10.01.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
7 5
  • Třetiny

    2:3, 2:2, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Baránek, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Gába – Škopek, Pícha, Janásek, Kadlec, Břečka, Piegl, Malovec, Rob, Švec, Smejkal, Záhora, Michálek, Ciboch, Vácha, Březina, Bílek, Pašek, Brabec.


Reportáž

Hned v úvodu utkání se Budějovice dostaly do vedení poté, co Paškovu vyraženou střelu dorazil za Klečkova záda Luboš Rob. V šesté minutě hosté navýšili své vedení na 2:0. Emil Švec se Záhorou jeli dva na jednoho, přičemž první jmenovaný zakončil mezi Klečkovy betony.

Chvíli na to ale domácí Litvínov snížil náskok Budějovic. Lukáš Válek kousek za modrou čárou vystřelil do pravého horního rohu Gábovy branky. V sedmé minutě utekli hosté Litvínovu opět na rozdíl dvou branek. Pěknou kombinaci hostí zakončil za Klečkova záda David Bílek.

V desáté minutě se ve velké šanci ocitl domácí kapitán Válek, který nadvakrát neuspěl proti skvělému Gábovi. Chvíli na to Mical nahrával Strejčkovi před branku, ten z první trefil jen Gábovo beton! Ve 14. minutě Litvínov opět snížil na rozdíl jediné branky. Ze skrumáže hráčů vylovil puk Lukáš Válek a prostřelil hostujícího gólmana Gábu.

Ke konci třetiny se naskytly příležitosti na obou stranách. Nejdříve Záhora ujel po mantinelu a nahrával Robovi před úplně odkrytou branku, ten však přihrávku nezpracoval a kotouč skončil v rohu. Poté Stříbrný sebral kotouč hostujícímu obránci na modré a ujížděl sám na gólmana. Rob ho ale dojel a o puk ho připravil.

Ve 24. minutě obživla budějovická střídačka už po čtvrté. Hrubá chyba domácího gólmana Klečky stála litvínovské hráče další inkasovanou branku. Klečka při zásahu úplně opustil branku, vyraženého kotouče se ale ujal Škopek, který nahrál Davidu Bílkovi. Ten se trefoval do úplně prázdné klece.

Běžela sedmadvacátá minuta, když hosté zvýšili na 5:2 šťastnou brankou. René Piegl měl velké štěstí, že Klečka neviděl jeho nahození a kotouč propadl až do branky. Domácí tým si po páté inkasované brance vyžádal oddechový čas, při kterém si hráči vyslechli od trenéra Radka Mrázka dost hlasitý proslov.

Ve 36. minutě Litvínov sehrál pěknou akci, na jejímž konci stál Baránek, jehož střelu vyrazil Gába před sebe. Opuštěný kotouč ještě dojížděl Válek, rychlejší však byl jeden z hostujících obránců. Minutu na to ale Litvínov snížil budějovický náskok na 3:5. Stříbrný nahrával na druhou stranu Jakubu Zdeňkovi, k jehož střele se už hostující gólman Gába nestačil přesunout. V úplném závěru druhé třetiny ještě Litvínov snížil stav utkání na rozdíl jediné branky. Roman Fučík se z vrcholu kruhu trefil za Gábova záda.

Úvod závěrečné třetiny patřil domácím, ti byli lepším týmem a nepouštěli své soupeře do žádných větších akcí. Svůj tlak Litvínov zužitkoval v 51. minutě a vyrovnal stav utkání na 5:5. Zdeněk nahrál na druhou stranu Radimu Řezníčkovi, který neměl žádný problém trefit se do odkryté branky.

Chvíli na to byl vyloučen hostující Břečka a v té samé minutě využil Litvínov početní výhody a poprvé za celé utkání se dostal do vedení. Strejček nahrál Davidu Cvrkovi, který z kruhu prostřelil Gábu.

Na konci předposlední minuty utkání odjel hostující gólman Gába na střídačku a hosté zkoušeli vyrovnat v šesti. Ovšem Martin Mical patnáct sekund před koncem potvrdil vítězství Litvínova do prázdné branky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Já musím klukům poděkovat, že za stavu 2:5 to otočili na 7:5. Ten začátek byl takový hodně rozpačitý. Byl takový nepořádek ve hře, ale možná to bylo tím, že jsme měli takovou měsíční pauzu, kterou kluci parádně odmakali. Byla to pro ně tvrdá pauza, protože jsme honili fyzičku a sílu v posilovně. Ale kluci se s tím popasovali výborně a třeba to byla i taková ta únava, než se rozbruslili. Pak se všechna ta námaha vyplatila, vrátil se řád do hry a soupeře jsme přejeli.

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jaroslav Formánek (HC České Budějovice): Urazili jsme hokejového pána boha. Za stavu 5:2, když jsme hráli svojí hru, tak bylo všechno v pořádku. Pak si hoši chtěli zahrát hokej a podle toho jsme bohužel dopadli. Po hrubých individuálních chybách jsme inkasovali tak laciné góly, že nás bohužel kvalitní tým domácích ztrestal. Je vidět, že oni jsou tam, kde jsou a my jsme tam, kde jsme.

Fanshop