Zápas - mládež 17. 01. 2014, Lucie Lobo

Junioři: Litvínovští si po středečním debaklu vylepšili reputaci, z Olomouce vezou tři body

O l o m o u c - V rámci 29. kola se litvínovští junioři vydali na daleký led Olomouce. I přesto, že domácí vedli ve druhé třetině 2:0, černožlutí dokázali vyrovnat. Ve třetí třetině vstřelil rozhodující branku Stříbrný, domácí zkusili v závěru vyrovnat v powerplay, to se jim ale nepodařilo. Litvínov si tak připisuje další tři body.

29. kolo, 17.01.2014, ZS Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kochta – Škůrek, Nesvadba, Hradil, Rašner, Soukal, Brandýs – Ostřanský, Králík, Jergl – Fibrich, Kocián, Rajnoch – Bauer, Markl, Beták.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl – Kalina, Řehoř, Zdeněk, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

V úvodních minutách se oba týmy dostávaly ke střelám jen z velké dálky, což ani pro jednoho z brankářů nebyl žádný problém. První větší šance utkání přišla v početní výhodě Litvínova, Hradil se ale blýskl výborným obranným zákrokem, když zneškodnil Weitzovu nahrávku na Fučíka. I Olomouc se začala prosazovat až v početní početní výhodě. Škůrkova dělovka se odrazila od zadního hrazení na hůl Fibricha, ten ale Soukupa překonat nedokázal.

V krátkém časovém intervalu se objevili v šancích domácí Jergl a kapitán Mory Ostřanský, který se dokonce dostal do samostatného úniku, v rozhodujícím momentu ale trefil jen lapačku litvínovského brankáře. Z vytoužené branky se mohla domácí střídačka radovat až v 17. minutě, kdy se Aleš Jergl svou střelou z pravého křídla trefil přesně nad vyrážečku brankáře Soukupa. Chvíli na to mohla Olomouc odskočit na dva góly, Králík ale tváří v tvář proti Soukupovi neuspěl.

Do druhé periody nastoupilo lépe hostující mužstvo. To se sice drželo v pásmu Hanáků, Kochta však závažnější problémy před svým brankovištěm řešit nemusel. Proto se slova chopili znovu Kohouti. Jergl na levém kruhu přenechal Lukáši Králíkovi, který měl před sebou hodně volného prostoru a svižnou střelou rozvlnil síť za litvínovským gólmanem.

Sotva ale hlasatel dořekl jména hráčů, kteří se podíleli na druhém gólu domácích, musel do mikrofonu mluvit znovu. Litvínovští se totiž postarali o bleskurychlé snížení, když 32 vteřin po druhém gólu Mory zvedal ruce nad hlavu Martin Mical. Ten svou střelu namířil k pravé tyčce, na což už Kochta nedosáhl.

O několik minut později se mužstvo trenéra Kamila Přecechtěla znovu mohlo dostat do dvoubrankého náskoku, Nesvadbovo vybídnutí však Kocián ve střelení branky nepřetavil. Když už to vypadalo, že se stav před druhou přestávkou měnit nebude, zaúřadovali Litvínovští. Na milimetr přesným pasem se prezentoval Strejček, který našel před brankovištěm osamoceného kapitána Lukáše Válka, jemuž už jenom stačilo nastavit čepel své hole. Ukazatel skóre se ale přeci jenom mohl ještě změnit, to by však musel v přečíslení trefit Rajnoch letící kotouč.

Třetí část byla z pohledu fanouška zřejmě nejméně zajímavá, alespoň první polovina této dvacetiminutovky. Útočná modrá čára jako kdyby byla pro oba celky zakletá, jen zřídka se ji dařilo hokejistům přejít. Mora v 50. minutě dostala možnost zahrávat přesilovou hru, v ní několikrát dobře pálil Škůrek, ani jedna z jeho dělovek v síti ale neskončila.

Jen chvíli se hrálo v pěti, protože byl následně na trestnou lavici vykázán domácí Rašner, a to se pro domácí tým stalo osudové. Martin Mical totiž nahodil kotouč od modré čáry směrem na branku Olomouce a šikovnou tečí dokázal letící kotouč zasáhnout Josef Stříbrný. Kochta byl bez šance.

Mora se ve zbývajících minutách snažila o vyrovnání, co to jen šlo, ovšem Soukup svůj celek držel nad vodou. Vyrovnávací gól mohl vstřelit Jergl, beton hostujícího brankáře byl ale včas na místě. Vniveč vyšla i hra bez brankáře. Juniorka Olomouce tak nakonec prohrála s Litvínovem 2:3, což znamená, že se musí počtvrté za sebou obejít bez bodu.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Všechny tři góly dostala první lajna, vůbec neodvedla to, co by měla. To, co v poslední době předvádí, není bohužel pro mužstvo moc přínosné a podle toho také ty výsledky vypadají. Dostali jsme laciné branky po nekoncentrovanosti, jeden dá se říct do prázdné klece, kdy před naší brankou byli dva volní hráči soupeře. Další gól jsme dostali po střele od modré čáry, kdy hráč, který šel proti puku, jej nezblokoval. To jsou chyby, které rozhodují o výsledcích.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Po špatném výkonu proti Vsetínu jsme proti Olomouci potřebovali získat důležité body. Bylo to hodně vydřené vítězství. Domácí hráli dobrý hokej a chvílemi jsme měli i štěstí, ale urputnou bojovností a dodržováním všech pokynů jsme zápas otočili a vyhráli. I přes spoustu šancí a pološancí, které měli Olomoučtí v power-play.

Fanshop