Zápas - mládež 18. 01. 2014, Ondřej Vlk

Junioři: Litvínov přišel o body v Brně až v úplném závěru

B r n o - Junioři sehráli v rámci 30. kola NOEN extraligy utkání na půdě brněnské Komety. Domácí šli brzy do vedení, ale Litvínov dokázal ve druhé třetině zásluhou Fučíka vyrovnat. Vyrovnané utkání, ve kterém dominovali především brankaři rozhodl v 59. minutě domácí Mrázek, který tak vstřelil obě branky svého mužstva.

30. kolo, 18.01.2014, Kajot arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klimeš – Šidák, Mitiska, Štancl, Sedlák (C), Zbořil, Vlček, Vojáček, Vágner – Jenyš, Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán , Kunce.

  • Sestava hostů

    Soukup – Šesták, Fučík, Strejček, Cvrk, Kokeš, Wiedemann, Šefl, Kalina – Řehoř, Zdeněk, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Čeřovský, Šimeček, Válek (C), Štěpka.


Reportáž

První třetina začala ku prospěchu hostů, kteří jako první začali tlačit soupeře do svého pásma. Petr Mrázek ale v páté minutě zúročil jeden z komeťáckych ofenzívních výletů, když od Kunceho přijal přesnou přihrávku a z pravého kruhu vymetl Soukupovu klec. Tím Kometa nabyla vedení a dostala se na koně. Litvínov byl ale houževnatým soupeřem, který se jen tak nevzdal a držel s Brnem krok, ačkoliv podle skóre byl o jeden pozadu.

V prostřední části se prosadili i hosté, kteří potrestali Sedlákovo vyloučení. Kokeš od pravého hrazení křižně přihrál na nikým nehlídaného Romana Fučíka, který puk zametl do úplně volné brány. Ve druhé třetině se skóre již neměnilo, tudíž šly oba celky do kabiny za nerozhodného stavu. Ten byl jasným důkazem toho, jak vyrovnaně Brno a Litvínov mezi sebou soupeřili.

Už se zdálo, že ani poslední dvacetiminutovka tento souboj nerozsoudí a bude se muset pokračovat po základní hrací době. Byl tu však střelec prvního gólu Petr Mrázek , který si připsal i ten vítězný druhý. Poděkovat za něj může hlavně Jakubovi Zbořilovi, jehož stelu od modré dnes dvoubrankový Mrázek tečoval za Soukupova záda.

Litvínov si v návaznosti na inkasovaný gól vybral oddechový čas a následně se snažil prosadit v šesti, ale nepovedlo se. A tak Kometa pokračuje ve vítězné povánoční jízdě, kdy porazila už Pardubice, Třinec, Chomutov a nyní i Litvínov!

Autor reportáže: Simona Fischmeisterová

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Pavel Pazourek: Byl to pro nás další těžký soupeř. První třetinu jsme hráli hodně dobře, ta byla výborná. Vedli jsme po ní 1:0, ale mohli jsme vést klidně o tři branky. Šance jsme měli. Možná by pak zápas byl lehčí. Soupeř srovnal krok a další dvě třetiny byly vyrovnané. V závěru jsme dokázali dát branku a ubránili jsme to. Zase nám dobře zahráli stále opory, jakými jsou Klimeš v brance a Raška s Mrázkem v útoku. Ale dobře hráli i ostatní pětky, jen se střelecky neprosadily.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: Musím říct, že jsme dneska neodehráli špatný zápas. Nejdřív jsme se bohužel dostali trochu pod tlak a dostali jsme branku. Naší hrou se nám podařilo dostat zpátky do zápasu. Minutu a půl před koncem jsme pak dostali gól, na který jsme už nedokázali odpovědět, i když šance jsme měli. Dá se říct, že to štěstíčko se k nám dneska nepřiklonilo.

Fanshop