Zápasy 25. 09. 2013, Ondřej Vlk

Starší dorost: Pospíšil zařídil třemi body výhru nad Karlovými Vary

V a r y - Starší dorostenci odjeli k dohrávce 8. kola RAKO extraligy do Karlových Varů. Chemici se dostali do vedení už po 21 vteřinách a postupně navýšili stav utkání až na konečných 3:0. V utkání se opět vyznamenala první řada, nejvíce se činil Vlastimil Pospíšil (2+1) a Tomáš Kučera (1+1).

8. kolo, 25.09.2013, KV arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Frček (Harakal) – Adam, Vodička, Rulík, Binias, Beer, Prachař – Soudský, Čejka, Osmík, Krliš, Rubeš, Dimitrov, Trapl, Čupa, Pastyřík, Nguyen, Hauzr

  • Sestava hostů

    Sklíba (Kovařík) – Jonák, Šíp, Najman, Moravec, Vostárek, Březák – Brzek, Stříbrný, Pospíšil, Kučera, Sládek, Dunko, Bárdoš, Chmelař, Jícha, Poljanský, Sklenička


Reportáž

Litvínov odcestoval ve středeční podvečer k dohrávce 8. kola RAKO extraligy staršího dorostu. Chemici byli povzbuzeni výhrou z předchozího kola, kdy vystřelil Litvínovu výhru Josef Stříbrný nad Letňany. Litvínovští vstoupili do utkání skvěle, Vlastimil Pospíšil vystřelil a domácí Osmík si srazil puk do vlastní branky.

Karlovarští se do velké příležitosti dostali až v desáté minutě, když se Rubeš výborně uvolnil, ale trefil jen horní tyč Sklíbovy branky. O pár minut později byla obrana energetiků zmatená a puk jen díky štěstí domácí obrany neskončil po skrumáži v brance Frčka.

V 17. minutě bylo nařízeno trestné střílení pro Karlovy Vary, Osmík zvolil při zakončení střelu k tyči, ale ztroskotal na betonech Sklíby. Do konce první třetiny se hra ustálila, ale více u puku byli hráči Litvínova. Energetici už snížit nedokázali a do kabiny tak šli litvínovští s jednogólovým náskokem.

Ve druhé třetině nebyl k vidění příliš pohledný hokej. Hra byla plná nepřesností a až do poloviny utkání se ani jeden z týmů nedostal do vážnější příležitosti. Ve 33. minutě byl vyloučen Dimitrov a Litvínov přesilovou hru využil. Kučera našel najetého Vlastimila Pospíšila, který se štěstím prostřelil domácího brankaře Frčka.

V závěru třetiny byli hosté aktivnější, ale karlovarská obrana v čele s Frčkem odolávala. V poslední minutě druhé třetiny si narazil Rubeš kotouč s Osmíkem, ale prvně jmenovaný na hostujícího Sklíbu nevyzrál.

Závěrečná perioda se nesla opět ve znamení především dobrého bránění. Do první vážnější šance se dostal agilní Rubeš, ale ani jeho nebezpečné nahození litvínovského brankaře nepřekvapilo. V poslední minutě ještě upravil skóre Tomáš Kučera, když jeho střela vypadla Frčkovi z lapačky do vlastní branky.

Ohlasy


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary):Musím přiznat, že soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, měl pohybově vyšší kvalitu. Z toho pramenilo, že jsme všude byli pozdě, tím pádem naše hra postrádala intenzitu. Musím také dodat, že někteří hráči si neváží místa v sestavě, které jim víceméně spadlo do klína, z různých důvodů nás totiž moc není. Očekával bych lepší přístup mužstva, v tomto ohledu jsem velice zklamán.

Fanshop