Zápasy 28. 09. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov schytal na Spartě debakl, prohrál 2:7

P r a h a - Starší dorostenci vyjeli v 10. kole RAKO extraligy na led Sparty Praha. Už od začátku se utkání pro Litvínov nevyvíjelo dobře. Litvínovští byli po celý zápas o dvě branky pozadu. Ve třetí třetině Sparta debakl dokonala, když nadělila hostům čtyři branky.

10. kolo, 28.09.2013, ZS Sparta Praha
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
7 2
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 4:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pírs – Kalina, Duben, Pacovský, Knobloch, Kazda, Kolář, Bureš – M. Jandus, T. Jandus, Svoboda, Lojka, Havel, Seniov, Györi, Hrala, Polesný, Zídek, Procházka.

  • Sestava hostů

    Sklíba – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Moravec, Březák – Chmelař, Sládek, Jícha, Kučera, Bárdoš, Brzek, Dunko, Pospíšil.


Reportáž

První třetina sice přinesla branky, nicméně co do kvality hry, příliš zajímavou podívanou nenabídla. Hokej postrádal tempo a ani jeden z týmů se nedostával do zakončení. První vážnější šance přišla až v jedenácté minutě a hned z toho byl gól. Matěj Kolář dostal na brankovišti až příliš mnoho času a pohodlně doklepl do odkryté klece. Z podobné akce pak šli sparťané do dvoubrankového vedení, když důraz před Sklíbou uplatnil obránce Marek Duben, který zametl puk za jeho záda.

V další části udělil sudí Jebavý celkem pět trestů a naplno se tak projevil jeden z hlavních rysů utkání. Totiž ani jedna ze stran si v početní výhodě nebyla schopna vypracovat větší šance, či trvalejší tlak. Naopak, zejména hosté čelili při vlastních přesilovkách útočnému snažení Sparty. To vyvrcholilo pět minut poté, co uplynula polovina utkání. Už při hře pět na pět zvýšil na 3:0 vedení Pražanů Kryštof Hrala.

Když už se zdálo, že má Sparta situaci pod kontrolou, připomněl domácím nutnost odehrát ještě třetí třetinu Vlastimil Pospíšil. Domácí ale hozenou rukavici zvedli a během necelých dvou minut už to bylo opět o tři branky, když na konci pohledné akce na jeden dotek byl Tomáš Jandus.

Litvínovští měli připravenu ještě jednu odpověď, deset minut před koncem snížil z otočky před brankou Jan Chmelař. Jenže sparťané si na samotný závěr utkání přichystali gólovou smršť. Po brankách Lukáše Lojky, Václava Zídka a Martina Svobody dali domácí utkání jasný směr, ze kterého již nebylo pro hosty návratu. Sparta porazila Litvínov 7:2 a posunula se na druhé místo, pět bodů za vedoucí Kladno.

Fanshop