Zápasy 18. 10. 2013, Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov vyhrál po čtvrté v řadě, zdolal Kladno 2:1

K l a d n o - Starší dorostenci v rámci 16. kola RAKO extraligy vyrazili na led kladenských Rytířů. Chemici byli po většinu utkání o krok lepší. Výborně si vedl v litvínovské brance Patrik Spěšný, který položil základní kámen k dnešnímu úspěchu. O branky se postarali uzdravený Kučera a Bárdoš.Litvínov si tak připsal již čtvrté vítězství v řadě.

16. kolo, 18.10.2013, ZS Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
1 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vladař (Jiroušek) – Havelka, Libecajt, Zajíc, Doudera, Matula, Chládek, Balcar – Hajný, Vendis, Molčík, Kružík, Pliml, Schildhabel, Čečetka, Keszi, Borkovec, Kadlec.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Uher) – Najman, Jonák, Vostárek, Šíp, Sklenička, Moravec – Chmelař, Sládek, Jícha, Kučera, Bárdoš, Brzek, Dunko, Pospíšil, Poljanský.


Reportáž

Hned v úvodu první třetiny nevyšel pokus Sládka, který z kruhu neprostřelil Vladaře. Chvíli na to ale zaútočili domácí a tuto šanci nepromarnili! Dominik Borkovec dostal puk do jízdy a nenápadným bekhendovým blafákem prostřelil Spěšného. Litvínov se ale nenechal zaskočit a útočil. Hned po inkasované brance se pěknými střeleckými pokusy prezentovali nejproduktivnější hráči Litvínova Kučera s Pospíšilem.

Poté, co se první dvacetiminutovka přehoupla přes polovinu, se k puku dostal Tomáš Kučera, který z nenápadné akce poslal kotouč za Vladařovo záda. V 16. minutě se naskytla velká šance domácím, kdy Pliml v samostatném úniku nepřekonal bekhendovým blafákem skvělého Spěšného. Ke konci třetiny se Hajný objevil sám mezi kruhy, ale svůj pokus však napálil pouze do připraveného Spěšného. V posledních deseti sekundách to ještě zkusil Pliml, našel však jen beton litvínovského gólmana.

Šestapadesát sekund po začátku druhého dějství poslal Litvínov do vedení Jan Bárdoš, který projel kluzištěm a střelou zápěstím vymetl roh Vladařovy branky! V této třetině ještě přišlo několik vyloučení, ale hru v početní výhodě nevyužil ani jeden z týmů.

Ještě před začátkem závěrečné třetiny dostal domácí tým dvouminutový trest za zdržování hry. Litvínov měl několik střeleckých pokusů, přesilové hry však nevyužil. Černožlutí i nadále měli navrch, ale domácí několikrát podržel skvěle chytající Vladař! V 56. minutě mohlo být srovnáno, Spěšný však předvedl výborný zákrok a nenechal skórovat Kesziho.

Minutu na to byl ale vyloučen domácí Chmelař a domácí tak dostali ideální šanci na srovnání stavu utkání. Početní přesila se jim ale nedařila proměnit, hlavně díky výtečnému litvínovskému gólmanovi. Půl minuty před tím, než se Chmelař vrátil na led, si Kladno vyžádalo oddechový čas. Poté zkusilo vyrovnat při hře 6 na 4, to se mu ale nepovedlo. Do konce třetiny hráli domácí stále v šesti, Litvínov si ale svoje vítězství pohlídal a veze domů tři body.

Fanshop