Zápasy 29. 11. 2013, Ondřej Vlk

Starší dorost: Reichel gólem a asistencí pomohl otočit utkání nad Ústím. Litvínov vyhrál 2:1

L i t v í n o v - Starší dorostenci v rámci 25. kola RAKO extraligy odehráli utkání na svém ledě s ústeckými Lvi. Litvínov nevstoupil do utkání dobře, v 15. minutě domácí prohrávali a nemohli najít recept na výborného Zvědělíka. Chemici otočili utkání až ve třetí třetině, kdy se pod vítězství podepsal především Kristian Reichel. Mladý forvard, který odehrál teprve druhé utkání za starší dorost, tak gólem a asistencí pomohl k obratu ve třetí třetině. Ústečtí hokejisté už nedokázali vyrovnat a domácí tak ukončili sérii proher.

25. kolo, 29.11.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slovan Ústečtí Lvi
HC VERVA Litvínov HC Slovan Ústečtí Lvi
2 1
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Jonák, Šíp, Vostárek, Moravec, Březák, Najman, Kučera, Jícha, Navarra, Drašar, Reichel, Havelka, Bárdoš, Chmelař, Brzek.

  • Sestava hostů

    Zvědělík – Hucek, Loukota, Melichar, Michajličenko, Macek, Kopta, Tůma, Amirov, Kašek, Koval, Ozom, Drha.


Reportáž

Litvínov v páteční podvečer čekalo klání s ústeckými Lvi. Chemici nastoupili do duelu opět oslabení kvůli rozsáhlé marodce. Domácí posílili hráči z mladšího dorostu, vypomoci přišli tři hráči, Havelka, Drašar a Reichel. Právě syn olympijského vítěze se podepsal pod dvěma brankami domácích a výrazně tak přispěl k vítězství.

Domácí nevstoupili do utkání ideálně, už ve druhé minutě byl vyloučen domácí Havelka a Litvínov se musel bránit oslabení. Chemici úvodní tlak přestáli a mohli se vrhnout na útočení. Litvínovští odolávali a k neinkasování výrazně přispěl také domácí brankář Spěšný. Ještě ve 14. minutě Spěšný odolal, když na několikrát zlikvidoval pokus Ústeckých!

V 15. minutě už bylo s Litvínovem zle, Ústí hrálo přesilovou hru a bohužel pro domácí ji hosté využili. Ondřej Kopta se dostal na kruhu ke střele a vypálil přesně za záda litvínovského brankaře Spěšného. O dvě minuty později se do dobré šance dostal exústecký Navarra, ale Zvědělík odolal, k dorážce se ještě dostal Jícha, ale ani ten na ústeckého mága nevyzrál.

Do druhé periody vstoupili domácí aktivně, už ve druhé minutě se do obrovské šance dostal Reichel, ale Zvědělík opět výborně zasáhl. O 51 vteřin později měli Litvínovští opět na hokejkách vyrovnání, Chmelař ale napálil z bezprostřední blízkosti jen výstroj Zvědělíka. Litvínov dál tlačil, ale hosté se štěstím odolávali.

V polovině druhé třetiny Litvínov opět zahrozil, aktivní dvojice Reichel – Kučera, ale opět Zvědělíka nepřekonala, ústecký brankář byl opravdu neprůstřelný. Ve 35. minutě už zmar domácích opravdu vrcholil, Jícha se snažil procedit puk na Bárdoše, ale neúspěšně. Hosté poté předvedli perfektní protiútok, ale Spěšný skvěle zasáhl a zachránil svůj tým od pohromy.

Závěrečná třetina vyšla Litvínovu na jedničku. Už ve 4. minutě této třetiny domácí konečně prolomili neprůstřelnost ústeckého brankaře Zvědělíka. V přesilové hře našel Kučera mezi kruhy Filipa Moravce, který střelou o levou tyč překonal ústeckého strážce svatyně. Po této brance, byli hosté poněkud frustrování, Amirov trefil Havelku a na ledě se jiskřilo.

Jen pět minut uběhlo z časomíry a Litvínov opět udeřil. Kristian Reichel po dorážce dokončil obrat v utkání a ve svém druhém zápase za starší dorost si připsal už čtvrtý bod! Do dalších šancí se zase dostali domácí, nejdřív Reichel tečoval Vostárkovu střelu jen těsně mimo a poté ani Havelka ve dvou obrovských šancích za asistence Kučery nedokázal dostat puk za ústeckého brankaře. V závěru to hosté zkusili v šesti hráčích v poli, ale ani to jim nepomohlo. Chemici uspěli po dlouhé době a přerušili tak svou sérii proher.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Josef Beránek (HC Litvínov): Po sérii porážek jsme se dostali k soupeři, se kterým by jsme měli vyhrát. Na klucích podepsala pauza, kdy většina hráčů z mužstva omarodila a vlastně se scházeli teprve na zápasy. Projevilo hlavně v první polovině utkání, kdy jsme se dostali do útlumu a prohrávali jsme 0:1. Teprve až v poslední třetině se hráči zmobilizovali, bojovali na úrovni, a tak jak jsme si to představovali. Po boji jsme otočili zápas. Důležité je, že i přesto, že se nám nedařilo, tak jsme dokázali dostat minimální počet gólů. Dokázali jsme o gól vyhrát, což je pro nás momentálně v téhle situaci, ve které se mužstvo nachází úspěch.

logo HC Slovan Ústečtí Lvi

HC Slovan Ústečtí Lvi

Vít Borůvka (HC Slovan Ústí nad Labem): Myslím si, že jsme hráli vyrovnané utkání. Bohužel jsme prohráli dvěma slepenými góly. Nevím, co bych k tomu víc řekl.