Zápasy 07. 12. 2013, Ondřej Vlk

Starší dorost: V posledním utkání základní části ukončil Litvínov sérii proher v Letňanech

L i t v í n o v - V posledním kole základní části RAKO extraligy staršího dorostu vyjel Litvínov na led Letňan. Chemici měli s domácími skvělou bilanci v posledních letech s nimi neprohráli. Litvínov vstoupil do utkání aktivně a to se jim podařilo přetavit v úvodní branku. Letňany dokázali srovnat stav zápasu, ale vedení na stranu Litvínova vrátil Reichel. Černožlutí byli po celé utkání o krok napřed a letci pouze dotahovali. Chemici si tak dokráčeli k vítězství a na sever Čech vezou všechny tři body.

28. kolo, 07.12.2013, ZS Letňany
logo HC Letci Letňany
logo HC VERVA Litvínov
HC Letci Letňany HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:2, 1:1,1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dubský – Hůla, Starosta, Sekera, Kučera, Štosek, Zeliska, Chvála – Horák, Kulda, Pražienka, Poljanyčka, Čapek, Hroboň, Kroh, Tomek, Klečka, Smejkal.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Březák, Najman, Jonák, Moravec – Bárdoš, Bečvář, Brzek, Havelka, Chmelař, Jícha, Reichel, Kučera, Sládek, Navarra.


Reportáž

Litvínov v nedělím odpoledni odjel na led pražských Letňan. Chemici měli před tímto utkáním na kontě nelichotivé dvě porážky v řadě a v posledním utkání nutně potřebovali bodovat, aby si vylepšili postavení pro nadcházející nadstavbovou část. Nejvýraznější postavou posledních kol byl mladý Kristián Reichel, který dokázal ve všech utkáních do kterých nastoupil skórovat.

Litvínov vstoupil do utkání dobře, už v úvodu třetiny se dokázal prosadit litvínovský Jan Bárdoš, který tak otevřel gólový účet utkání. Domácí však nečekali na odpověď příliš dlouho, o necelé dvě minuty později propálil Spěšného Dominik Čapek. Krátce po vyrovnání domácích se musel Litvínov bránit přesilové hře soupeře. V závěru třetiny se opět vrátilo vedení na stranu Litvínova. Kristian Reichel dvě a půl minuty před koncem třetiny vrátil vedení na stranu hostí a dodržel tak svůj trend jedné branky na utkání.

Do druhé periody vstoupili opět lépe Litvínovští, za asistence Reichela se prosadil nejproduktivnější hráč Litvínova Tomáš Kučera a poslal svůj tým do dvoubrankového trháku. Letci ale zbraně nesložili, v polovině zápasu se kontaktní branky dočkal Vojtěch Kulda a utkání mělo opět potřebný náboj.

Třetí třetina byla hodně poznamenána častými vyloučeními, ale to Litvínovu příliš nevadilo. Ve 48. minutě vrátil dvoubrankové vedení černožlutým Filip Moravec, který rozhodl o vítězství chemiků v dnešním utkání. Pět minut před koncem utkání ještě dokázaly Letňany zápas zdramatizovat, Jan Smejkal ještě vykřesal pro domácí jiskřičku naděje, ale na víc se letci nezmohli. Litvínov tak v posledním utkání základní části zabral a na sever Čech přivezl plný bodový zisk.

Fanshop