Zápasy 17. 08. 2013, Redakce

Z Trenčína s jednou výhrou a dvěma porážkami

V sobotním posledním utkání na Rona Cupu podlehl Litvínov Košicím 3:5. Druhá třetina přinesla šest branek, soupeř rozhodl o svém vítězství 5:3 v závěru.

turnaj, 17.08.2013, Trenčín
logo HC Košice
logo HC VERVA Litvínov
HC Košice HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    0:0, 3:3, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hylák – Cebák, Štrbák, Novák, Šeda, Deyl, Macejko, Chovan, M. Takáč – Spilar, Pašek, Jenčík – Bicek, Marcinko, Sojčík – Konečný, Bartoš, Hrnka – Slovák, Boltun, Jokeľ

  • Sestava hostů

    Franěk – Kousalík, Hora, Stříteský, Zeman, Pavlík, Chaloupka, Gula, Pavelka – Majdan, Hübl (A), Gerhát – Martynek, Hanzl, Trávníček (C) – Černý, Piroš, Pšurný – Jurčík, Rapáč, Bojer


Reportáž

Do třetího utkání nastoupila Verva v podobné sestavě jako den předtím, jen se opět vyměnili brankáři.

Aktivněji začali "Východňári", ale Litvínov brzy vyrovnal hru. Ubránil oslabení při vyloučení Hory, následně jej dvakrát podržel Petr Franěk a Hübl s dorážejícím Majdanem mohli otevřít skóre na druhé straně. První třetinu nakonec předčasně ukončilo už v 18. minutě rozbité tvrzené sklo.

Její zbytek se dohrával po návratu z kabin a oba celky ještě zaznamenaly po jednom vyloučeném. Zatímco Sojčíkův trest bezbrankový stav nezměnil, Zemanovo provinění v poslední vteřině (20:00) při šanci soupeře už ano.

Ve druhé třetině totiž šli Košičtí z této přesilovky do vedení. Litvínov odpověděl hned v následující minutě Pšurným po přihrávce Piroše, 1:1. A v polovině zápasu se ujal vedení při hře čtyři na čtyři. Znovu Piroš nabil na modrou čáru obránci Stříteskému, 1:2.

Ve druhé desetiminutovce prostřední části padly čtyři góly. Verva nevyužila půlminutovou výhodu pět na tři a potrestal ji za to vyrovnáním Jenčík. V posledních dvou minutách před druhou sirénou nejprve sólový nájezd proměnil Robin Hanzl, ale minutu na to ještě stihl do šaten srovnat Hrnka, 3:3.

Zápas se rozhodl v úvodu třetího dějství. Slováci povzbuzeni předchozím vyrovnáním nejprve využili přesilovku (Trávníček) a ve vlastním oslabení si potom vykoledovali trestné střílení. Pašek je proměnil a rázem měly Košice dvougólový náskok, 5:3.

Snahy hostů po korekci skóre vyzněly tentokrát naplano, navíc se museli bránit dvěma dalším přesilovkám soupeře, který už vedení udržel. Nájezdy vyhráli Košičtí 2:0, za Litvínov dostali šanci a neuspěli Jurčík, Bojer, Stříteský, Pavlík a Kousalík.

Z Trenčína si tak Litvínov stejně jako v minulém ročníku turnaje odvezl bilanci jedna výhra, dvě porážky. Odehrál tři utkání během 42 hodin. Prvenství ve 20. ročníku Rona Cupu si třemi výhrami zajistil sobotní litvínovský soupeř.

Více o turnaji v článku: http://www.hokej-litvinov.cz/clanek.asp?id=Rona-Cup-v-Trencine-souperi-program-vysledky-tabulka-5671

Fanshop