Zápasy 06. 10. 2013, Lucie Lobo, foto: Lucie Lobo

Mladší dorost: Litvínov zvítězil nad Karlovými Vary v prodloužení

L i t v í n o v - V 7. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu vyzval tým Litvínova na svém ledě Karlovy Vary. Byl k vidění celkem vyrovnaný hokej, který v prodloužení skončil lépe pro domácí tým.

7., 06.10.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5p 4
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:3 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Uher - Cikánek, Pleva, Havlík, Macháč, Kučera, Balász, Pavlíček, Vopat, Drašar, Reichel, Kordule, Helt, Havelka, Myšák, Klika, Bečvář, Urbánek.

  • Sestava hostů

    Grančarov - Bernáth, Přibyl, Pátek, Kunc, Nídl, Šála, Chodounský, Vildumetz, Kurfürst, Prošek, Halberštát, Hrůša, Bečka, Slabý, Pastyřík.


Reportáž

V úvodní třetině se v patnácté minutě při početní výhodě 5 na 3 pokusil překvapit hostujícího gólmana Havelka, který z mezikruží trefil jen připraveného gólmana. Pár sekund na to ale Litvínov slavil první branku utkání, když využil přesilovou hru 5 na 3. Reichel nahrával Janu Bečvářovi, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Ke konci třetiny přišly ještě šance na obou stranách. Bečvářovo dorážka před brankou byla neúspěšná. Na druhé straně Šála objel domácího obránce a vystřelil na domácího Uhera, který si ale tuto šanci taky pohlídal.

Druhá dvacetiminutovka byla zajímavější už od začátku, kdy hosté ve 23. minutě vyrovnali stav utkání. Vildumetz vystřelil na gólmana Uhera, ten však nevěděl, že má puk před sebou. Kotouče si ale všiml Jan Bečka, který dostal puk do branky. Ve čtyřiadvacáté minutě bylo, kvůli Hrůšovo podražení, nařízeno trestné střílení. Kristian Reichel předvedl skvělý a na oko velmi pohledný nájezd, kdy před brankou zakončil z piruetky za záda hostujícího gólmana, který tento trik vůbec nečekal.

Chvíli na to se dostal do velké šance Havelka, kterému stál v cestě připravený gólman hostí. Ke konci druhé třetiny při výhodě Reichel přestřelil hostující svatyni a Chodounský poté odjel pykat na trestnou lavici. 46 sekund na to byl vyloučen domácí Vopat a tak se hrálo přes minutu 4 na 4. Tato hra vyhovovala více domácím, což černožlutí potvrdili zvýšením na 3:1 zásluhou Martina Kučery.

Začátek závěrečné třetiny opět hosté zdramatizovali utkání kontaktní brankou Jiřího Nídla. Ve 45 minutě byl vyloučen Havelka na 5 minut + do konce utkání za nesportovní chování. Litvínov se tak pět minut musel bránit ve čtyřech. Hosté měli mnoho šancí, Chodounského střela byla tečována mimo branku, ale i přesto měl litvínovský gólman plno práce. Konec této dlouhé přesilovky se Varům nedařil, černožlutí si hlídali puk a nepustili soupeře do větší akce. Dokonce si i vystřelil litvínovský Reichel.

Po chvíli, co se třetina přehoupla přes polovinu, byl vyloučen litvínovský Helt. 59 sekund na to k němu na trestnou lavici přisedl Urbánek. Domácí tým si vyžádal oddechový čas a poté se musel bránit minutu a jednu sekundu ve třech. Hostující této početní výhody využili a těsně před návratem Helta na led vyrovnali stav utkání na 3:3. Po pěkné kombinaci se za záda Uhera trefil Tomáš Chodounský.

Tímto ale tlak hostí neskončil, protože byl vyloučen domácí Myšák a domácí se opět museli bránit ve třech. Sedm sekund po návratu Urbánka na led Vary využily přesilové hry 5 na 4 a brankou Alberta Hrůši se dostaly do vedení 4:3. Po této brance si i hosté vybrali svůj oddechový čas. Zbývaly 4 minuty do konce utkání, kdy byl vyloučen hostující Vildumetz.

Litvínovu se začátek přesilovky příliš nedařil. Když se ale dostal do pásma, Kučera střílel od modré. Jeho střelu vyrazil hostující gólman před sebe, kde ale nebyl nikdo, kdo by dorazil puk do branky. Minutu a půl před koncem Litvínov využil početní výhodu a Jan Bečvář vyrovnal stav utkání na 4:4. Do konce už žádná branka nepadla a utkání se tak rozhodlo v prodloužení.

V prodloužení byli jasně lepším týmem domácí. Bečvářovu střelu zlikvidoval připravený karlovarský gólman. Chvíli na to znovu Bečvář nahrával Myšákovi, který neměl dost prostoru na zakončení a puk tak letěl mimo tři tyče. V čase 62:35 vstřelil vítěznou branku Litvínova Kristian Reichel a domácí si zaslouženě připsali druhý bod.