Zápasy 23. 10. 2013, Ondřej Vlk, foto: Ondřej Vlk

Mladší dorost: Litvínov schytal od Sparty debakl

L i t v í n o v - V 11. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu Litvínov hostil na svém ledě pražskou Spartu. Po vyrovnané první třetině se od druhé třetiny rozhostily brankové hody. Bohužel pro domácí v přestřelce kralovala Sparta. Šesti body se na devíti gólovém debaklu podílel sparťanský kapitán Michnáč. Litvínov tak utrpěl nejvyšší porážku sezóny.

11., 23.10.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
3 9
  • Třetiny

    1:2, 0:3, 2:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Uher - Cikánek, Kubeš, Pleva, Havlík, Macháč, Kučera, Balász, Pavlíček, Vébr, Vopat, Drašar, Reichel, Kordule, Helt, Myšák, Klika, Bečvář, Urbánek.

  • Sestava hostů

    Brízgala (od 40. Hoffman) - Simotics, Janda, Kadlec, Eliáš, Hanuš, Kropáček, Horský, Sedliský, Martínek, Šrámek, Pšenička, Nacházel, Safin, Zemánek, Švarc, Michnáč.


Reportáž

Litvínov ve středeční předehrávce hostil na svém ledě Spartu Praha. Litvínov vstoupil do utkání aktivně, ale Sparta měla dobrý pohyb a z toho pramenily fauly domácích. Chemici se museli v první třetině bránit několika přesilovým hrám Sparty. Jedné z přesilových výhod Sparta dokázala využít, když se Albert Michnáč s ničím nepáral a poslal puk za záda Uhra. Uběhlo pouhých 43 vteřin a hosté vedli už o dvě branky, Robin Martínek se zmocnil puk a propasíroval ho za záda domácího brankaře.

Litvínov poté zlepšil pohyb a domácí z toho také těžili, Zdeněk Vébr se po přihrávce Helta opřel do puku, který se zastavil až za zády Brízgaly. V první třetině byla sice Sparta výrazně aktivnější a to zejména díky přesilovým hrám, ale dokázala z toho vytěžit jen dvě branky.

Od druhé periody se s góly doslova roztrhl pytel. Po odstoupení nejproduktivnějšího hráče domácích Kristiana Reichela to s litvínovskými vypadalo bledě. Ve 28. minutě vsítil svou druhou branku v utkání aktivní Albert Michnáč. O tři minuty později sparťanský kapitán dokonce zkompletoval hattrick a domácí byli zralý na ručník.

Za necelé dvě minuty od čtvrtého gólu Sparty se opět radovali hosté, Tomáš Pšenička po pěkném pasu od svého spoluhráče usměrnil puk za bezmocného Uhra. Druhá třetina se dohrávala pod sparťanskou taktovkou a domácí byli z průběhu utkání dosti frustrovaní.

Do třetí třetiny Litvínov vstoupil opět špatně, hlavně byla znát absence dvou klíčových hráčů Havelky a Reichela. Ve 45. minutě zvýšil Tomáš Kadlec už na pětigólový rozdíl. Jenže o necelou minutu bylo s litvínovskými ještě hůře Tomáš Pšenička se dostal až před Uhra a jeho střela skončila za litvínovským brankařem.

V 51. minutě se k odražené střele dostal Lukáš Šrámek a vstřelil osmou branku Sparty. Sparťané po této brance polevili, a tak se do šance probil Jan Bečvář a propálil Hoffmana. Sparta přišla opět s rychlou odpovědí, Tomáš Pšenička stál na konci rychlé akce a završil tak svůj hattrick. Pět minut před koncem ještě využil nepozornosti v hostující obraně David Drašar, ale to bylo z litvínovské strany vše. Chemici tak zaznamenali svou nejvyšší porážku v letošní sezóně.

Fanshop