Zápasy 03. 11. 2013, Lucie Lobo

Mladší dorost: Litvínov zaslouženě zvítězil nad Pískem

V rámci 13. kola RAKO estraligy mladšího dorostu vyzval Litvínov na svém ledě Písek. Domácí byli celý zápas o krok napřed a zaslouženě zvítězili 4:2.

13., 03.11.2013, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo IHC KOMTERM Písek
HC VERVA Litvínov IHC KOMTERM Písek
4 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík– Cikánek, Kubeš, Pleva, Havlík, Macháč, Kučera, Balász, Pavlíček, Vébr, Vopat, Drašar, Reichel, Helt, Havelka, Myšák, Bečvář, Urbánek, Kordule.

  • Sestava hostů

    Hauser – Kopenec, Hřebíček, Rákosník, Linhart, Novotný, Hora, Rákosník, Řehoř, Hakl, Duchoň, , Váňa, Vostarek, Tejko, Šebesta, Pecka, Marek, Strnad, Šergl, Schwamberger, Káník.


Reportáž

Úvodní třetinu rozehráli lépe domácí, když se ve čtvrté minutě dostali do vedení zásluhou Filipa Helta, který se trefil za Hauserova záda při signalizovaném trestu. Ke konci třetiny ještě Litvínov navýšil své vedení na 2:0. Střelec první branky nahrál na druhou stranu Pavlu Kordulovi, který neměl žádný problém zakončit do odkryté branky!

Na začátku druhé třetiny Litvínov dvakrát nevyužil velkou šanci před brankou. Ve 23. minutě se ale domácí přeci jen vzdálili Písku o další branku. Reichelova střela se odrazila od tyče hostující branky, tuto odraženou střelu našel Jan Bečvář, který uklidil kotouč do hostující branky! Pár minut na to ale hosté snížili náskok domácích na 1:3! O první branku Písku se postaral Miroslav Tejka.

Ve 27. minutě naskočil z trestné lavice na led Reichel, který dostal puk a jel sám na Hausera. Našel však pouze gólmanovo betony! V polovině dvacetiminutovky si pěknou šanci vypracovali Vébr, Helt a Kordule. Při akci 3 na 1 si vyměnili puk, ale na Hausera nevyzráli!

Ve 43. minutě bylo kvůli Havlíkovo podražení nařízeno trestné střílení. Jakub Káník byl ale proti Kovaříkovi neúspěšný! O dvě minuty později se Kordule s Vébrem dostali do situace dva na jednoho, neměli však příliš prostoru k zakončení a hostující Hauser tedy neměl moc práce. V půlce třetiny se Kovařík blýskl skvělým zákrokem po té, co se Strnad pokoušel bodovat z bezprostřední blízkosti.

Chvíli na to Reichel projel středním pásmem, na modré objel hostujícího obránce a nahrával Pavlíčkovi před branku. Ten byl však dobře bráněn a nemohl zakončit. O minutu později se opět Litvínov dostal do slibné akce před brankou, své vedení ale nenavýšil. V 54. minutě po kombinaci Reichela, Drašara a Pavlíčka zazvonila levá tyč hostující branky!

V šestapadesáté minutě snížil Písek náskok domácích na rozdíl jediné branky zásluhou Tomáše Schwambergera a utkání se zdramatizovalo! Minutu a půl před koncem se však do Hauserovy branky trefil Zdeněk Vébr, který rozhodl o výsledku utkání. Litvínov si zaslouženě připsal tři body.