Zápas - mládež 27. 02. 2014, Martin Stříbrný

Mladší dorost: Litvínovští urvali body v samotném závěru zápasu

L i t v í n o v - Domácí se ve 31. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu utkali s Pískem. V dnešním utkání měli navrch domácí, kteří rozhodli, ovšem až v samotném závěru. Góly za domácí v tomto utkání nastříleli Urbánek, Vébr a Helt.

31., 27.02.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo IHC KOMTERM Písek
HC VERVA Litvínov IHC KOMTERM Písek
3 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar – Kučera, Pleva, Cikánek, Kubeš, Macháč – Urbánek, Vacín, Helt, Vébr, Vopat, Myšák, Drašar, Pavlíček, Pech, Kordule.

  • Sestava hostů

    Hauser – Hora, Linhart, Novotný, Kozák, Řehoř, Roman Rákosník, Robin Rákosník, Koc – Šebesta, Káník, Strnad, Šergl, Schwamberger, Váňa, Šubrt, Hakl, Matiášek, Pecka, Duchoň.


Reportáž

V první třetině byly šance na obou stranách. Jednu z prvních šancí dokázal v 7. minutě využít Filip Helt , který z mezikruží vymetl pavučinky hostující brány. V 16. minutě měl dobrou šanci domácí Pavel Kordule, který Myšákovo nahození tečoval pouze do tyče. Toto byla poslední velká šance první třetiny.

Ve druhé třetině se iniciativy ujali domácí. Velké šance byly ovšem na obou stranách. Velká šance hostujících přišla ve 35. minutě, když zavezl puk před Kožnara Schwamberger, přihrál na kruh volnému Ondřeji Váňovi , který trefil puk přesně nad Kožnarovo rameno. Ve 37. minutě se v oslabení do úniku dostal Šergl, ale Kožnara nepřekonal. Hosté se sice dožadovali gólu, ale verdikt rozhodčích byl zřejmý.

Ve třetí třetině se rozhodlo o vítězi utkání. Třetina byla vyrovnaná, oba týmy si dokázaly připravit slibné šance, ale ani jeden z týmů jich nedokázal využít. Když se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, rozhodl v 55. minutě Zdeněk Vébr , který se dostal k odraženému puku a propálil vše, co mu stálo v cestě. Další gól přidali domácí o minutu později. V přesilové hře se prosadil Štěpán Urbánek , který svou střelu ještě s pomocí tyčky dostal za Hauserova záda.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím si, že kluci dneska bojovali. Máme řadu mladých hráčů, které už připravujeme na příští sezonu. Dnešní vítězství bylo ubojované. Dva góly jsme dali až v samotném závěru zápasu, takže až do konce bylo o co bojovat. I přes to, že rozhodující góly padly až v závěru, řekl bych, že dnes jsme byli lepším týmem.

Fanshop