Zápas - mládež 16. 03. 2014, Martin Stříbrný

Mladší dorost: Litvínovští si prohráli utkání ve 2. třetině. Kladnu podlehli 3:5

Ve 35. kole si to na ZS Ivana Hlinky rozdali mladší dorostenci Litvínova s Rytíři z Kladna. Toto kole je zároveň pro naše hráče poslední v sezoně. Kladenští v tomto zápase potřebovali uhrát alespoň bod, aby si udrželi 4. místo před Chomutovem a zahráli si tak o postup na MČR. Naši hráči dnes po špatném výkonu prohráli s Kladnem 3:5. Kladenští tak budou bojovat o postup na MČR. Za naše hráče se trefil dvakrát Bečvář a jednou Helt.

35., 16.03.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
3 5
  • Třetiny

    3:1, 0:3, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar – Kubeš, Havlík, Macháč, Kučera – Bártek, Pech, Pavlíček, Vopat, Drašar, Vacín, Kordule, Helt, Myšák, Klika, Bečvář, Urbánek.

  • Sestava hostů

    Stahl – Smrž, Šmolík, Kiml, Kryll – Zelingr, Soukup, Rejzek, Vyšín, Sagan, Kolowrat, Hrabík, Svoboda, Mrkvička, Haspeklo, Kalaj, Čečetka, Bláha, Kubík.


Reportáž

První třetina tohoto utkání nabídla rovnou čtyři góly, přičemž se třikrát trefili domácí a jeden gól vsítili také hosté. Nejprve se ve 12. minutě prosadil Filip Helt, který tváří v tvář překonal Stahla. Dvě minuty na to se prosadil Jan Bečvář, který po Heltově nahrávce zpoza brány pohodlně poslal puk za Stahlova záda. V 19. minutě dokázali hosté snížit, když se po krásné kombinaci prosadil Adam Kubík, ovšem minutu na to se opět prosadili domácí. Svůj druhý gól dnes vsítil Jan Bečvář, který se štěstím propasíroval puk za záda hostujícího brankaře. Do kabin se tak po první třetině šlo za stavu 3:1.

Druhá třetina se domácím hráčům vůbec nepovedla. Kladenští dokázali nastřílet 3 góly a stav utkání byl tak po dvou třetinách 3:4. Ve 22. minutě snížil na rozdíl jediné branky Adam Kubík, když se prosadil v přesilové hře střelou k pravé tyči brány. Hattrick poté vsítil stejný hráč a to ve 36. minutě , když v úniku trefil puk na Kožnarovu lapačku. Třetí branku v této třetině vsítil hostující Tobiáš Mrkvička ve 37. minutě, když puk dostal do brány střelou mezi Kožnarovy betony. Domácí ještě v závěru třetiny měli výhodu přesilové hry, ale ani tuto šanci nevyužili.

Ve třetí třetině podle očekávání diktovali tempo hry domácí, ale i přes mnoho šancí vyrovnávací gól vstřelit nedokázali. Litvínovští měli ve třetí třetině navíc výhodu dvou přesilových her, ale ani jednu nevyužili. Za hostující obranou stál dnes skvělý Stahl, který například v přesilové hře domácích dokázal vychytat hned 5 střel domácích. Hosté rozhodli v 59. minutě, když se po krásné kombinaci s Kalajou trefil Michal Čečetka. Domácí se už poté na nic nezmohly a prohráli tak 3:5.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Škoda, že jsme dneska nevyhráli, měli jsme to dobře rozjeté, vedli jsme 3:1, ale díky našim chybám jsme se bohužel o to vítězství připravili.

logo PZ Kladno

PZ Kladno

David Čermák (HC Kladno) V první třetině byl Litvínov lepší, my jsme začali velmi špatně. Ve druhé třetině se nám to trošku zlepšilo, dali jsme tři góly a otočili vývoj tohoto utkání.

Fanshop