Zápas - mládež 25. 01. 2014, Lucie Lobo, Ondřej Vlk

Starší dorost: Vostárek vystřelil Litvínovu první výhru za tři body v novém roce

L i t v í n o v - V 8. kole nadstavbové části přivítali domácí na svém ledě Havířov. Litvínov oproti předchozím utkáním hrál výrazně lépe, ale opět doplácel na svou mizernou koncovku, na první branku domácích dokázali hosté ještě odpovědět. Až po polovině první třetiny se jejich střelecká smůla protrhla a po zbytek utkání nasázeli domácí do sítě Havířova další čtyři branky. Chemici tak vyhráli poprvé za tři body v nadstavbové skupině.

8. Skupina B, 25.01.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC AZ Havířov
HC VERVA Litvínov HC AZ Havířov
5 2
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný – Jonák, Březák, Vostárek, Sklenička – Brzek, Kučera, Reichel, Havelka, Stříbrný, Helt, Dunko, Bočkaj, Bárdoš.

  • Sestava hostů

    Tušner - Rzekanowski, Hendrych, Dudek, Kiss, Šteffko, Trombík, Wróbel, Bednář, Fejko, Heinz, Polak, Pořízek, Cihlář, Frojka.


Reportáž

Úvod utkání se lépe vydařil domácímu týmu, který se ve třetí minutě dostal do vedení. Martin Havelka dorazil vyražený kotouč za Turšnerova záda. Pár sekund na to se v obrovské šanci octnul Kučera, který ujel sám na branku. Byl ale pronásledovaný hostujícím obráncem a tak neměl klid na zakončení. Bekhendovou kličkou neuspěl proti Turšnerovi, který měl beton na správném místě.

V osmé minutě Havířov vyrovnal stav utkání při signalizovaném trestu. V závaru před brankou našel puk Erich Polak, který překonal Spěšného po zemi k levé tyči litvínovské svatyně. Nerozhodný stav ovšem na tabuli moc dlouho nesvítil. Jakub Březák poslal Litvínov do vedení, když od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

V polovině třetiny přišla nepovedená přesilovka hostí, ve které ohrozil branku Havířova Kučera. Ten našel od modré pouze Turšnerovo beton. V 16. minutě přišla šance na straně Havířova, kdy se Bednář řítil sám na branku. Byl ale pronásledován Vostárkem, který ho nenechal v klidu zakončit a kotouč nakonec skončil v rohu. Na konci třetiny se ještě Spěšný blýskl skvělými zákroky proti dvou dorážkám havířovských.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl klidnější a pro oko diváka, dá se říct, nudný. Za zmínku stojí ve 25. minutě nebezpečná střela Dunka, který z kruhu vyprášil betony Turšnera. V osmadvacáté minutě se do obrovské šance dostal Stříbrný, který však z mezikruží nastřelil pouze tyč hostující branky! Chvíli na to neuspěl proti Turšnerovi dvěma pokusy Kučera.

Ve 36. minutě se domácí vzdálili Havířovu o další branku. David Dunko vystřelil z kruhu a gólmanu Turšnerovi kotouč propadl přes lapačku až do branky. Tři minuty na to ještě domácí navýšili své vedení na 4:1. David Vostárek od modré mířil do pravého horního rohu a kotouč proletěl nad Turšnerovo ramenem. Dvacet sekund před koncem mohl snížit Pořízek, který se dostal do brejku, ale nedokázal překonat výborného Spěšného.

Do poslední třetiny hosté vyměnili brankáře, Turšnera nahradil Šimeček. V čase 40:00 byl vyloučen domácí Kučera a v úvodu závěrečné třetiny se domácí museli bránit ve čtyřech. Hosté této početní výhody dokázali využít, avšak s velkým štěstím. Radek Pořízek se trefil pod lapačku Spěšného.

V 45. minutě byl vyloučen hostující Heinzl a Litvínov si v přesilové hře počínal velmi dobře. Kučerovu odraženou střelu se pokoušel dorážet Dunko. Ten ale přestřelil odkrytou branku. Patnáct sekund na to ale Litvínov přece jen přesilovku využil. David Vostárek nahodil od modré na Šimečka a puk k překvapení všech skončil v brance.

V závěru byl opět lepším týmem Litvínov, Šimeček se blýskl několika skvělými zákroky. V 59. minutě se ještě do brejku dostal Bočkaj, mířil ale těsně vedle levé tyče. Domácí zaslouženě zvítězili 5:2 a po dlouhé době mohou mít úsměv na tváři.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): My jsme celkem dobře odehráli v téhle partě co jsme, s mladšími kluky, čtyři zápasy. Tohle bylo dnes takové vyvrcholení toho, že ta forma je stoupavá nahoru. My jsme se s tím poprali, protože hodně času na trénincích trávíme v menším počtu hráčů a to není dobré. Nedá se nacvičovat tolik věcí, jako když nás je patnáct nebo dvacet. Teď jsme si udělali společné tréninky s juniorkou a mladším dorostem, takže se to trochu zlepšilo. Začali jsme dělat věci které potřebujeme do toho hokeje začlenit a myslím si, že se to už trochu odrazilo v tom hokejovým projevu. Jsem hrozně rád, že ti mladí, co přijdou z mladšího dorostu, hrají taky dobře. Že se začlení do toho kolektivu, a že svým způsobem i pomůžou zápasy odehrát tak, aby jsme měli ten manšaft lepší, než týmy, co sem přijedou.

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Martin Janeček (AZ Havířov): My jsme dnes neměli vůbec šanci. Litvínov byl v daleko lepším a agresivnějším pohybu. My jsme přijeli trošku na marodce a bylo to znát. Včera jsme sehráli velmi těžké utkání a myslel jsem, že mi někteří hráči lehnou. Nicméně jsme to vydrželi a zápas jsme víceméně odehráli. Soupeř byl jednoznačně lepší.

Fanshop