Zápas - mládež 21. 02. 2014, Ondřej Vlk

Starší dorost: Litvínov bojoval, ale nakonec v Pardubicích padl v prodloužení

P a r d u b i c e - Litvínov v 11. kole nadstavbové části RAKO extraligy staršího dorostu zavítal na led Pardubic. Chemikům se vůbec nepovedl vstup do utkání a už ve druhé minutě prohrávali. Litvínovští museli po většinu utkání dotahovat, prohrávali už o dvě branky, ale nakonec se Litvínov podařilo vyrovnat. Zápas i přes řadu šancí na obou stranách dospěl až do prodloužení, kde byli šťastnější domácí. Pardubice rozhodli o své výhře 38 vteřin před koncem prodloužení.

11. Skupina B, 21.02.2014, ZS Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
4p 3
  • Třetiny

    2:1, 1:2, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Husár – Faltys, Rudy, Horyna, Kučera, Franc, Petric O., Budík, Krejčík, Panna, Zadina, Hlaváček, Rohlík, Velinský, Kusý, Musil, Havrda, Voženílek, Jajcay, Barkóci, Martinec.

  • Sestava hostů

    Spěšný – Najman, Jonák, Šíp, Sklenička, Moravec, Březák, Chmelař, Drašar, Jícha, Bárdoš, Brzek, Reichel, Dunko, Helt.


Reportáž

Oba týmy vlétly do utkání s dravostí a bruslením. Kdo se ale první radoval, byly Pardubice, které velmi rychle zatáhly za ten delší konec provazu. Už ve 2. minutě utkání vstřelil první gól Martin Hlaváček, když se prosadil střelou z mezikruží, která projela mezi nohama hostujícího brankáře – 1:0.

O sedm minut později zvyšoval vedení Pardubic Martin Franc, když krásně trefil roh Spěšného branky – 2:0.

Litvínovská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Jan Bárdoš střelou z okraje kruhů zajistil hostům snížení na rozdíl jediného gólu – 2:1.

Pardubice v první třetině využily dvě ze tří přesilových her, které měly možnost hrát Domácí první třetinu byli výrazně lepším týmem, i když ke konci se Litvínov začal vyrovnávat rychlosti Východočechů.

Druhá třetina začala v tempu jako ta první. Pardubice navázaly na rychlost a bruslení z prvního dějství, ale byl to Litvínov, kdo udeřil jako první. O vyrovnávací gól se postaral v 24. minutě Jan Chmelař. Ten se po buly rychle zorientoval a ranou nad rameno vyrovnal stav utkání – 2:2.

Pardubice si rychle vzaly vedení nazpět. Denis Kusý se prosadil střelou po krásné přihrávce Lukáše Kučery – 3:2.

Litvínov se opět vrátil do zápasu a na konci druhé třetiny znovu vyrovnal stav utkání. V čase 38:08 vyrovnával stav Filip Helt, který dostal geniální přihrávku od Davida Dunka – 3:3.

Zpočátku třetí třetiny mohl vedení Pardubic zajistit Filip Zadina, ten ale na Spěšného nevyzrál. Domácím se nedařil vstřelit gól, i když jsme viděli pár vyložených pokusů. Miroslav Rohlík spálil tutovou šanci, když se rychle zorientoval po přihrávce, ale nestačil zasunout puk do volné branky dostatečně rychle.

Hostující celek zahrozil, když se dvakrát dostal do situace dva na jednoho, ani jednou z toho hráči Litvínova nevyšli dobře.

Posledních deset minut utkání proběhlo ve vysokém tempu. Oba týmy chtěly zvrátit stav na svoji stranu. Výraznou gólovou šanci měl ještě Zadina, který zkoušel střelu bekhendem, ovšem neúspěšně. Pardubice nevyužily svou převahu na konci třetí třetiny a tak utkání následovalo do prodloužení.

V prodloužení jsme viděli šance na obou stranách. Za Pardubice nebezpečně střílel Martin Hlaváček, autor první trefy. Za Litvínov zase David Dunko, který zkoušel překvapit Husára zpoza branky. Po vybojovaném puku u mantinelu si nabruslil zprava Martin Franc a se štěstím překonal Spěšného, který si po puku sáhl a zpomalil ho lapačkou – 4:3.

Fanshop